Mainos

OKO Pankista tulee Pohjola Pankki

Uusi nimi tulee voimaan ensi keväänä, mikäli yhtiökokous antaa sille hyväksyntänsä. Osuuspankkien nimet säilyvät ennallaan.

OP-ryhmä muuttaa nimensä OP-Pohjola-ryhmäksi ja samalla ryhmän pörssiyhtiöstä OKO Pankista on tulossa Pohjola Pankki. Tänään ilmoitetut nimimuutokset sinetöivät OKOn kaksi vuotta sitten tekemän Pohjola-kaupan.

-On aika sinetöidä kihlausaika ja virallistaa liitto. Otamme modernisti käyttöön kaksoisnimen ja kunnioitamme kummankin yhtiön juuria, luonnehtii OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

Ryhmän pörssiyhtiön OKO Pankin nimenmuutos vaatii vielä yhtiökokouksen hyväksynnän. Hallitus tähtää siihen, että Pohjola-nimi palaisi pörssilistalle maaliskuussa.

-Kansainvälisissä sijoittajapiireissä Pohjola on ehkä ollut tunnetumpi kuin OKO, mutta sijoittajan näkökulma ei ole tässä tärkeä. Uudistus on tehty asiakkaiden ja henkilökunnan näkökulmaa painottaen, korostaa OKO Pankin toimitusjohtaja Mikael Silvennoinen.

Vuodesta 1912 Helsingin pörssissä listattuna ollut Pohjola poistui listalta viime vuonna, kun OKO sai yrityskauppansa päätökseen.

Ryhmä arvioi, ettei nimenmuutoksista tule suuria kustannuksia, sillä osuuspankkien nimet ja oranssit logot säilyvät entisellään. Myös vahinkovakuutuksien myynnissä säilyy Pohjolan tuotemerkki.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.