Mainos

Oikeussalissa naisen puukottaneelle elinkautinen Saksassa

Raskaana olleen egyptiläisnaisen puukottanut mies on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen Saksassa.

28-vuotias Alex Wiens tappoi naisen tämän aviomiehen ja 3-vuotiaan pojan silmien edessä viime heinäkuussa. Wiens löi Marwa El-Sherbinyä veitsellä kaikkiaan 16 kertaa. Hän puukotti myös aviomiestä, joka yritti puolustaa vaimoaan hyökkääjää vastaan.

Koko traaginen tapahtuma alkoi kesällä 2008, kun Wiens solvasi egyptiläisnaista leikkikentällä muun muassa "islamistiksi, terroristiksi ja lutkaksi". Puukotus tapahtui oikeussalissa, jossa he olivat selvittämässä asiaa.

Venäläistaustainen tuomittu on myöntänyt omaavansa ulkomaalaisvastaisia näkemyksiä, mutta on kiistänyt teon rasistisuuden.

Tapaus on kuohuttanut muslimimaailmaa ja nostattanut protesteja muun muassa Egyptissä ja Iranissa. Muslimimaiden tiedotusvälineet ovat kuvanneet Marwa El-Sherbinyä "huntumarttyyriksi".

Dresdenissä pidetyn oikeudenkäynnin turvatoimet olivatkin äärimmäisen tiukat, ja sitä oli turvaamassa noin 200 poliisia. Syytetty istui oikeudenkäynnin ajan luodinkestävän lasin takana, ja hänen kasvonsa oli peitetty hupun sekä aurinkolasien avulla.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.