Mainos

Oikeusministeri Koskinen arvosteli Soneran hallitusta

Oikeusministeri Johannes Koskisen (sd.) mielestä Soneran edellisen hallituksen olisi pitänyt puuttua epäiltyihin väärinkäytöksiin heti, kun asiat tulivat sen tietoon.

Yleisradion radiouutisten haastattelema Koskinen moitti Soneran hallitusta viivyttelystä teletunnistetietojen väärinkäytön selvittelyssä.

-Jos epäilyjä tulee esiin, hallituksen tehtävä on laittaa selvitykset liikkeelle, Koskinen totesi iltapäivällä.

Koskinen myös toivoi, että Soneran sisäisestä tarkastuksesta olisi kerrottu enemmän julkisesti.

Koskisen kritiikki kohdistui Soneran edelliseen hallitukseen. Nykyhallituksen toimiin ja siihen miksei Sonera tänä syksynä ottanut asianajaja Pekka Harjun selvityksen vuoksi aiemmin yhteyttä poliisiin, Koskinen ei halunnut ottaa kantaa.

-On väärä vaihe arvioida hallituksen toimintaa nyt, kun kaikki selvitykset poliisissa ovat kesken, hän sanoi.

Soneran toimitusjohtaja Harri Koponen kertoi jo aiemmin saaneensa lainopillisen neuvon siitä, että Harjun selvityksen vuoksi ei ole syytä ottaa yhteyttä poliisiin. Samaisen selvityksen pohjalta Viestintävirasto katsoi, että on syytä epäillä Soneran syyllistyneen tietosuojalain rikkomiseen.

Ylen Aamu-tv:ssä kauppaoikeuden professori Martti Castrén totesi, että päävastuu yhtiön asioista on hallituksella. Castrénin mielestä kuitenkin myös toimitusjohtajan pitäisi heti puuttua epäiltyihin rikkomuksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.