Mainos

Oikeusministeri: Hautala syrjään ministerityöryhmästä

Kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr.) on väistyttävä harmaan talouden vastaisesta ministerityöryhmästä, vaatii oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Hänen mukaansa Hautalan jatko ministerityöryhmässä vaarantaisi sen uskottavuuden.

– Olen sitä mieltä, että hänen (Hautala) ja ministerityöryhmän on vakavasti pohdittava sitä, onko hänen sopivaa jatka tehtävässä. Itse näen, että siinä on uskottavuusongelmia, Henriksson kertoo MTV3 Uutisille.

Henrikssonin mielestä Hautala voi kuitenkin jatkaa kehitysministerin tehtäviä.

– Hän on erittäin pätevä ministeri omassa toimialueessaan, Henriksson toteaa.

Myös vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Haaviston mielestä Hautalan on jätettävä "töppäyksensä" takia harmaan talouden vastainen ministeriryhmä.

Haavisto sanoi Ylen Pressiklubi-ohjelmassa, että on lähettänyt asiasta viestin Hautalalle kuultuaan, että tämä haluaa pysyä ryhmän jäsenenä.

Haaviston mukaan Hautalan jatkaminen ministerinä olisi vaikeaa, jos esille tulee raskauttavampaa tietoa.

Hautala on noussut myrskyn silmään, kun kävi ilmi, että hän jätti kolme vuotta sitten maksamatta kotiremonttinsa ja -siivouksen yhteydessä eläkemaksut. Hautala maksoi töistä pimeästi. Hautala on itse kommentoinut kohua blogissaan. Hän on saanut asian tiimoilta kansalaisilta paljon palautetta.

– Ymmärrän, että ihmiset ovat pettyneitä toimintaani, olenhan ollut itse aktiivinen harmaan talouden torjuja ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden peräänkuuluttaja. Minäkin olen syvästi pettynyt itseeni, Hautala kirjoittaa blogissaan.

Hautalan toimista on tehty oikeuskanslerinvirastoon useita kanteluita.

Katso Matti Maunun juttu (Kymmenen uutiset 15.3.2013)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.