Romuttavatko perustuslakivaliokunnan mietintö ja sähköpostikohu presidenttipyrkimykset? Pekka Haavisto: "Politiikassa jokainen päivä on uusi "

Ulkoministeri sai perustuslakivaliokunnalta moitteet – Pekka Haavisto Uutisaamun haastattelussa 9:05

Jälkipyykki ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.) koskevan perustuslakivaliokunnan mietinnön ja siihen liittyvän paimenkirjeen ympärillä jatkuu.

MTV Uutiset kertoi aiemmin, että vihreiden kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto oli lähettänyt perustuslakivaliokunnan hallituspuolueiden jäsenille sähköpostin, jossa hän yritetti taivutella hallituskumppaneita pehmeämmälle linjalle Haavistoa koskevan ministerivastuuasian mietinnössä.

Perustuslakivaliokunta totesi eilen iltapäivällä mietinnössään, että Haavisto toimi al-Hol-jupakassa lainvastaisesti, mutta toiminta ei ylitä syytekynnystä.

Pöllöraati: Haavisto voi unohtaa presidentinvaalit

MTV:n Uutisaamun Pöllöraatiin eilen aamulla osallistunut Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki arvioi, että kohu jättää tahran Haaviston maineeseen.

– Kyllä tästä jää sellainen tahra, että Haavisto saa unohtaa presidentinvaalit tästä eteenpäin. Sellainen likapyykki tulee varsinkin tämän sähköpostivuoden jälkeen, Kärki kommentoi.

Haavisto itse kertoi tänään Uutisaamun haastattelussa, ettei hänellä ole ollut mitään tekemistä sähköpostin kanssa eikä hän ole ollut tietoinen siitä tai sen sisällöstä.

Näin Haavisto kommentoi

Uutisaamun haastattelussa Haavistolta kysyttiin myös, romuttaako kohu Haaviston mahdollisuudet presidentiksi.

– Politiikassa olen tottunut siihen, että jokainen päivä on uusi ja jokainen haaste on uusi. Vastahan ne edelliset presidentinvaalit oli, ja ei kannata ajatella niin pitkälle.

– Minusta on tärkeää, että jokaisessa tehtävässä, missä poliitikko on, niin pyrkii mahdollisimman hyvin sen tehtävän hoitamaan. Ministeri joutuu joskus tekemään vaikeitakin nopeita ratkaisuja. On hyvä, että niitä arvioidaan, mutta en ota tulevaisuuden asioihin kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat