Mainos

Hautalasta kanneltu oikeuskanslerinvirastoon

Oikeuskanslerinvirastoon on tehty useampi kantelu kehitysministeri Heidi Hautalasta (vihr.).

Viraston tiedottaja Krista Kukkanen kertoi, että kello yhden aikaan iltapäivällä kanteluita oli kirjattu kolme. On mahdollista, että kanteluita kirjataan iltapäivän aikaan vielä enemmän.

Maanantaina selviää, kuka ryhtyy esittelemään kanteluita.

Kantelun keskimääräinen käsittelyaika on Kukkasen mukaan noin kahdeksan kuukautta. Hautalan tapauksessa ratkaisu pyrittäneen tekemään nopeammin, koska kyseessä on ministeriä koskeva kantelu.

Iltalehti paljasti eilen, että Hautala jätti kolme vuotta sitten maksamatta kotiremonttinsa ja -siivouksen yhteydessä eläkemaksut. Hautala maksoi töistä pimeästi.

Heidi Hautalan kommentteja harmaasta taloudesta

Hautalan puhe vihreiden puoluevaltuuskunnassa 30.9.2012

– Puhe hyvistä palveluista on turhaa, ellei huolehdita, että niihin riittää rahaa. Mikäli kunta hankkii palveluja yritykseltä, joka laiminlyö työehtosopimuksia tai kiertää veroja, se varastaa itseltään. Kunnan kannattaa suosia yritysmaailman iloisia veronmaksajia.

Vihreässä blogissa 18.9.2012

– Jos välittää hyvinvointivaltiosta, välittää myös sen rahoituksesta. Haastankin kaikki kansalaiset ja yhteisöt tutkimaan sitä, mihin hankittujen tavaroiden ja palvelujen tuottamisesta syntyneet voitot menevät ja kuinka niitä verotetaan. Lakeja pitää tiukentaa niin nopeasti kuin mahdollista, mutta muutoksen pitää alkaa heti. Mitä kansalaiset ja kuluttajat edellä, sitä julkinen sektori perässä.

Tiedotteessaan 19.1.2012

– Erityisen tärkeää harmaaseen talouteen puuttuminen on vaikeassa taloustilanteessa, jossa pelkkä säästäminen ei riitä, vaan tarvitaan myös lisää tuloja. -- Laskelmien mukaan valtio menettää 4-6 miljardin euron tulot harmaan talouden ja talousrikollisuuden takia. On siis kyse todella merkittävistä summista.

Iltalehdessä 2007 Leena Luhtasen tapauksen yhteydessä

– Jos on ajateltu, että siirretään rahaa yksityiselle henkilölle, niin silloin nimenomaan työn teettäjä on vastuussa veroista ja eläkkeistä. Luhtanen reagoi asiaan niin kuin hän ei lainkaan tietäisi näistä lakipykälistä.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 15.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.