Ohikulkija soitti apua kalliolta roikkuneelle naiselle Kaliforniassa – totuus operaation turhuudesta valkeni pelastajille vasta paikan päällä

Kalliolla roikkuneen naisen pelastusoperaatio osoittautui turhaksi.

Pelastushenkilöstö Kaliforniassa taisi hämmästyä toden teolla rynnättyään pelastamaan kallionkielekkeellä roikkuvaa naista Santa Barbarassa. Pian kävi nimittäin ilmi, ettei pinteessä ollut hahmo ollut ihminen laisinkaan, uutisoi New York Post.

Kun rannalla kulkenut ohikulkija soitti hätänumeroon lokakuun 4. päivänä iltapäivällä ilmoittaakseen ihmisen roikkuvan kallionkielekkeeltä, Santa Barbaran palolaitokselta kiirehdittiin apuun täydellä miehityksellä ja täysin varustein. Apuun lähetettiin niin paloautoja kuin muun muassa dronekin.

Pulaan joutunutta naista pelastamaan lähtenyt pelastushenkilöstö löysi paikan päältä kuitenkin hädässä olevan neidon sijaan aidon oloisen mallinuken. Kalliolla roikkuva mannekiini oli peräisin elokuvan kuvauksista muutaman päivän takaa.

– Parempi kuitenkin soittaa kuin olla soittamatta, totesi tilanteesta twiitannut palolaitoksen viestintävastaava Daniel Bertucelli.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastaavaa sattunut ennenkin

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun hätänumeroon ilmoitettu hätä ei olekaan ollut todellinen. Hiljattain esimerkiksi Japanissa "hukkuvaa naista" pelastamaan rynnänneet pelastajat saivat havaita, että uhri olikin aidon kokoinen seksinukke.

Joitain vuosia sitten kauhistuneet naiset soittivat apua roskien joukosta löytämälleen kissalle, mutta kokivatkin lopulta yllätyksen. Erään kerran poliisit puolestaan ryntäsivät pelastamaan vahingoittunutta saukkoa vain havaitakseen, ettei mitään oikeastaan ollut tehtävissä – sillä karvakasa ei ollut saukko ensinkään.

New Yorkissa poliisit  puolestaan rikkoivat auton ikkunan pyrkiessään pääsemään etupenkin "jäätyneen mummon" luo. Tässä vuonna 2016 sattuneessakaan tapauksessa pelastajille ei ollut oikeasti tarvetta. Vuotta aiemmin brittipoliisit niin ikään rikkoivat auton ikkunan pelastaakseen vauvan, mutta operaatio päättyi varsin nolosti. Eräs poliisi New Hampshiressa puolestaan ryhtyi antamaan tekohengitystä vauvalle vain tajutakseen, että se olikin nukke. 

Katso myös: Videolla kerrotaan toisenlaisesta pelastustehtävästä.

Urhoollinen poliisi pelasti vedenvaraan joutuneen auton matkustajia – näin hän kommentoi pelastustehtävää 11:23
Urhoollinen poliisi pelasti vedenvaraan joutuneen auton matkustajia – näin hän kommentoi pelastustehtävää. 

Lue myös:

    Uusimmat