Mainos

Obama lohdutti Auroran verilöylyn uhreja

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tavannut Aurorassa Coloradossa elokuvateatteriampumisesta selviytyneitä ja uhrien omaisia.

Obama sanoi koko maan ajattelevan heitä. Hän kertoi myös halanneensa uhreja ja kertoneensa heille jakavansa surun heidän kanssaan.

– Sanoin heille, että sanat ovat aina riittämättömiä tällaisissa tilanteissa. Minun päätehtäväni on edustaa koko maata ja kertoa heille, että me ajattelemme heitä, Obama sanoi sanomalehti Denver Postin mukaan.

Obama vieraili paikallisessa sairaalassa, jossa on hoidossa useita ampumisessa haavoittuneita.

Ampujaksi epäilty James Holmes tappoi 12 ihmistä ja haavoitti liki 60:tä Batman-elokuvan ensi-illassa torstain ja perjantain välisenä yönä. Ampumisen jälkeen hän antautui poliiseille elokuvateatterin parkkipaikalla.

Holmes astuu tänään ensi kertaa oikeuden eteen. Varsinainen oikeudenkäynti alkaa todennäköisesti vasta kuukausien kuluttua.

Sanomalehti Denver Postin mukaan Holmes saanee syytteet ainakin 71 rikoksesta.

Ensi-illassa tapahtunut verilöyly on näkynyt elokuvan lippukassoilla. Yön ritari-elokuva keräsi avausviikonloppuna odotettua pienemmät lipputulot eli noin 162 miljoonaa dollaria.

Ennen ampumista elokuvan oli ennustettu keräävän perjantain ja sunnuntain välisenä aikana noin 170 –198 miljoonan lipputulot.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.