Mainos

OAJ vaatii koululaeille lisäaikaa

Opetusalan ammattiliitto OAJ vaatii koululakien voimaantuloa siirrettäväksi ensi vuoden alkuun. Johtaja Liisa Souri OAJ:stä sanoo lykkäyksen olevan tarpeen, jotta kouluopetuksen ylläpitäjille, rehtoreille ja opettajille jäisi riittävästi aikaa uudistuksen edellyttämään tiedotukseen, koulutukseen ja ennakkosuunnitteluun.

Souri perustelee lykkäystä sillä, että kun lakiuudistus lisää paikallisen tason päätösvaltaa ja vastuuta, se edellyttää myös valmiuksia opetuksen järjestäjiltä.

Rovaniemellä Lapin lääninhallituksen koulutustilaisuudessa keskiviikkona puhunut Souri vaatii myös keskustelua kuntien vastuusta, säästötoimien toteuttamistavoista ja rakenteellisista uudistuksista.
-Näissä oloissa on vaarana se, että uusia vapauksia käytetään lyhytnäköisesti säästötoimiin, jotka vaarantavat opetustoimelle asetetut tavoitteet ja kostautuvat myöhemmin kasvavina sosiaalipuolen kuluina, Souri sanoi.

Sourin mukaan uudistuksen onnistuminen riippuu erityisesti rehtoreiden ja opettajien tarvitsemasta täydennyskoulutuksesta ja jaksamisesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.