Nyrkkeilyn ylistetyin mestari ihastutti jälleen – MM-vöiden kokoelma kasvoi entisestään

Nyrkkeilymaailman parhaaksi iskijäksi kaikki painoluokat huomioiden arvostettu ukrainalainen Vasili Lomatshenko kukisti brittiläisen Luke Campbellin yksimielisellä tuomaripäätöksellä Lontoossa myöhään lauantaina.

Lomatshenkon, 31, voittopisteet merkittiin 119-108, 119-108 ja 118-109. Ällistyttävän taitava ja nopea ukrainalainen hallitsee nyt myös kevytsarjan WBC-liiton MM-vyötä. Hänellä oli jo ennestään hallussa WBA:n ja WBO:n tittelit.

Ukrainalainen hallitsi ottelua kauttaaltaan, vaikka Campbell yritti sitkeästi. Hän oli päättää ottelun jo viidennessä erässä, kun hän yllätti Campbellin tuimalla vartaloiskulla. Britti kuitenkin selvisi omaan nurkkaukseensa kellon pelastettua hänet.

Campbellin hetki tuli 7. erässä, kun hän sai perille painavan oikean koukun. Lomatshenko toipui kuitenkin nopeasti, ja käytti vastustajaansa kanveesilla 11. erässä.

– Hän on todella hyvä, hän sopeutuu kaikkiin tilanteisiin. En saanut tänään lottovoittoa, mutta aikani tulee, Campbell kommentoi BBC:n mukaan.

Seuraavaksi Lomatshenko tähyää häneltä puuttuvaa IBF-liiton vyötä, josta hallitseva mestari Richard Commey ja Edis Tatlin keväällä lyönyt Teofimo Lopez ottelevat myöhemmin tänä vuonna.

– Sain häneltä (Campbell) hyvän kokemuksen ja ottelun. Nyt haluan kaikki neljä MM-vyötä yhdistävän ottelun, Lomatshenko ilmoitti.

Lomatshenkon nyrkkeilyuran tilastot mykistävät. Amatöörinä hän voitti 396 ottelua häviten vain kerran. Palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta eri painoluokista.

Ammattilaisena hän on hävinnyt kerran ja voittanut 14 ottelua. MM-titteleitä hänellä on kolmesta eri painoluokasta.

Campbellin, 31, saldo on nyt 20 voittoa ja kolme tappiota.