Nykypäivän "rintamamiestalosta" suunnittelukilpailu opiskelijoille

Vantaan Leppäkorpeen etsitään arkkitehtiopiskelijoilta ideoita nykypäivän "rintamamiestalon" toteutuskelpoiseksi ratkaisuksi. Tavoitteena on löytää laadukas, kokonaistaloudellinen ja toimiva ratkaisu, joka ottaa huomioon urbanisoituneen omakotiasujan muuntuvat tavoitteet, tarpeet ja mahdollisuudet.

Kilpailu on suunnattu Teknillisen korkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoille. Sen järjestävät yhdessä näiden korkeakoulujen kanssa Suomen Omakotiliitto, Asuntototietokeskus ja Pientaloteollisuus-yhdistys. Yhteistyökumppaneina ovat Nordea, Messusäätiö, Tikkurila Paints ja Vantaan kaupunki.

Kilpailuaikaa on vain tammikuun. Tulokset julkaistaan Omakoti/Pisa 04-messuilla huhtikuun alussa Helsingin Messukeskuksessa.

Sotien jälkeen eri puolille Suomea nousseet rintamamiestalot käyvät Omakotiliiton tietojen mukaan edelleen kaupaksi, mutta edellyttävät useissa tapauksissa melko perusteellisia korjauksia vastatakseen nykypäivän asumisvaatimuksia: taloissa pitää olla selkeä ja tehokas pohjaratkaisu, muunneltavuutta ja kohtuulliset rakennus- ja asumiskustannukset.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja