Mainos

Nykypäivän "rintamamiestalosta" suunnittelukilpailu opiskelijoille

Vantaan Leppäkorpeen etsitään arkkitehtiopiskelijoilta ideoita nykypäivän "rintamamiestalon" toteutuskelpoiseksi ratkaisuksi. Tavoitteena on löytää laadukas, kokonaistaloudellinen ja toimiva ratkaisu, joka ottaa huomioon urbanisoituneen omakotiasujan muuntuvat tavoitteet, tarpeet ja mahdollisuudet.

Kilpailu on suunnattu Teknillisen korkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoille. Sen järjestävät yhdessä näiden korkeakoulujen kanssa Suomen Omakotiliitto, Asuntototietokeskus ja Pientaloteollisuus-yhdistys. Yhteistyökumppaneina ovat Nordea, Messusäätiö, Tikkurila Paints ja Vantaan kaupunki.

Kilpailuaikaa on vain tammikuun. Tulokset julkaistaan Omakoti/Pisa 04-messuilla huhtikuun alussa Helsingin Messukeskuksessa.

Sotien jälkeen eri puolille Suomea nousseet rintamamiestalot käyvät Omakotiliiton tietojen mukaan edelleen kaupaksi, mutta edellyttävät useissa tapauksissa melko perusteellisia korjauksia vastatakseen nykypäivän asumisvaatimuksia: taloissa pitää olla selkeä ja tehokas pohjaratkaisu, muunneltavuutta ja kohtuulliset rakennus- ja asumiskustannukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.