Mainos

Nykäsen omaiset haluavat viettää hautajaisia ilman valtiollisia seremonioita: "Matin urheilusaavutuksia tullaan kunnioittamaan muilla tavoin"

31:12
Erikoislähetys: Mäkihyppylegenda Matti Nykänen on kuollut.

Nykäselle ei järjestetä valtiollisia hautajaisia. Asiasta tiedottaa läheisten puolesta ministeri Sampo Terho.

Ministeri Sampo Terho (sin.) kertoo Twitterissä Matti Nykäsen omaisten haluavan viettää hautajaisia perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita. Terho tiedottaa asiasta läheisten pyynnöstä.

– Olen keskustellut Matti Nykäsen läheisten kanssa. He ovat asiaa harkittuaan pyytäneet minua tiedottamaan, että haluavat viettää hautajaisia perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita. Toivotan voimia surutyöhön. Matin urheilusaavutuksia tullaan kunnioittamaan muilla tavoin, Terho kertoo Twitterissä.

Aiemmin Terho sanoi  MTV Uutisille selvittävänsä valtiollisten hautajaisten mahdollisuutta. Jo tuolloin hän totesi, että jos omaiset eivät toivo valtiollisia hautajaisia, asia on sillä käsitelty. Nykäsen leski Pia Nykänen kertoi aiemmin MTV Uutisille, että Matti Nykänen haudataan Jyväskylään.

Valtiolliset menot vain harvoille

Suomessa on järjestetty vuoden 1990 jälkeen kahdeksat valtiolliset hautajaiset. Niillä on kunnioitettu presidentti Mauno Koiviston, politiikan vaikuttajien Ahti Karjalaisen, Johannes Virolaisen, Kalevi Sorsan ja Harri Holkerin, akateemikko Väinö Linnan sekä kahden kenraalin Väinö Valveen ja Adolf Ehrnroothin muistoa.

Vain presidentit saavat valtiolliset hautajaiset valtion varoista. Valtioneuvosto voi kuitenkin poikkeustapauksissa päättää hautajaisten järjestämisestä tai rahoittamisesta hyvin pitkäaikaisille pääministereille, eduskunnan puhemiehille ja erityistä kansallista merkitystä omaaville henkilöille.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi torstaina toimittajille eduskunnassa, ettei hallituksessa ollut puhuttu Nykäselle järjestettävistä valtiollisista hautajaisista lukuun ottamatta lyhyitä kahdenvälisiä keskusteluja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja