Mainos

Nuorten naisten vaikeinta saada töitä

Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys aleni viime vuonna selvästi edellisvuotta hitaammin, kertoo Nuorisoasiain neuvottelukunnan raportti. Erityisesti naisten työllistyminen kangertelee, koska he työskentelevät miehiä useammin julkisella sektorilla.

Töihin pyrkivistä alle 20-vuotiaista on nyt työttömänä noin joka kolmas, ja 20-25-vuotiaista noin joka viides. Samaan aikaan opiskelijoiden työssäkäynti on kuitenkin nopeasti lisääntynyt. Kaikista 15-29-vuotiaista opiskelijoista kävi viime vuonna töissä jo yli 41 prosenttia, kun vielä 1997 luku oli alle 37 prosenttia. Opiskelevien naisten ja miesten välillä ei ole eroa työllistymisessä.

Nuorisoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Reijo Viitanen toteaa kehityksen kertovan kahtiajaosta: aktiivisille nuorille työtä kyllä löytyy, mutta osa nuorista syrjäytyy työmarkkinoilta yhä selvemmin.

Nuorimmilla naisilla vaikeinta

Viime vuonna 15-19-vuotiaiden naisten työttömyysaste on vuodesta 1997 asti ollut jopa hieman korkeampi kuin vielä 1996. Heistä oli nyt työttöminä 33 prosenttia ja saman ikäryhmän miehistä 31 prosenttia. Pahimman työttömyyden aikaan tilanne oli päinvastainen: työnsaanti oli miehille vaikeampaa. Laman taituttua kaikenikäiset miehet ovat kuitenkin alkaneet työllistyä naisia paremmin.

Hieman vanhemmat eli 20-25 -vuotiaat nuoret työllistyivät vielä 1997 hyvää vauhtia, mutta viime vuonna tahti hidastui ja työttömyysaste jämähti sekä naisilla että miehillä noin kahteenkymmeneen prosenttiin. Nuorisoasiain neuvottelukunta kokoaa työllisyyskatsauksensa Tilastokeskuksen aineistosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.