Nuorille kaupiteltiin viinaa Snapchatissa: alaikäiseltä myyjältä takavarikoitiin kotietsinnässä kymmeniä litroja kirkasta

Poliisille tullut vinkki esti päättäjäisviikonlopun mahdollisen viinakaaoksen Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa, että heidän ennalta ehkäisevä toimintansa sai Vantaan kaupungin nuorisopalveluilta toukokuussa mielenkiintoisen vinkin. Vinkin mukaan nuorison suosimassa Snapchat-sovelluksessa kaupiteltiin alaikäisille kirkasta viinaa.

Kävi ilmi, että juomia kaupitteli itsekin alaikäinen länsivantaalainen poika.

Hänen kotiinsa tehtiin kotietsintä 28. toukokuuta ja kotietsinnän yhteydessä poliisi takavarikoi useita kymmeniä litroja kirkasta viinaa.

Poliisin mukaan poikaa epäillään nyt alkoholirikoksesta.

– Etsinnän yhteydessä takavarikoidut alkoholit olisivat todennäköisesti päätyneet alaikäisten nuorten käyttöön koulujen päättäjäisviikonloppuna. Hyvällä viranomaisyhteistyöllä alkoholin välittäminen saatiin kuitenkin estettyä, rikoskomisario Simo Kauppinen kiittelee tiedotteessa.

Poliisi haluaakin muistuttaa nyt seuraavista asioita:

1. Alkoholilain mukaan alkoholin välittäminen, myyminen ja mainostaminen alle 18-vuotiaalle on kielletty.

2. Väkevien alkoholijuomien hallussapito on kielletty alle 20-vuotiailta ja mietojen juomien hallussapito on kielletty alle 18-vuotiaalta.

3. Alle 18-vuotiaista nuorista, joiden hallusta löydetään alkoholia, tehdään aina myös lastensuojeluilmoitus, myös silloin, jos hallussa ei ole alkoholia, mutta nuori on päihtynyt.

4. Alle 15-vuotiaalle kirjataan rikosilmoitus alkoholin hallussapidosta, ja 15–17-vuotiaalle voidaan kirjoittaa alkoholirikkomuksesta sakko.

5. Vanhempien omalle nuorelleen ostama alkoholi on yleensä vain murto-osa siitä mitä nuori todellisuudessa juo. Ostamalla nuorelle alkoholia, vanhempi välittää viestin, että nuoren alkoholinkäyttö on sallittua.

6. Alkoholi on nuorelle aina terveysriski ja sen vaikutukset moninkertaiset verrattuina aikuiseen. Turvallista alkoholin määrää ei voi arvioida ulkoisten tekijöiden, kuten koon tai sukupuolen, perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat