Tästä Malmin joukkotappelussa oli kyse – teinityttöjen Snapchat-riita houkutteli paikalle yli 100 ihmistä: "Se on tätä päivää"

Sadat nuoret rähinöivät Helsingissä: Poliisi hajotti nuorisoryhmiä eri suuntiin 0:44
Kenenkään videolla esiintyvän ei tiedetä osallistuneen tappeluun tai muuhun rähinöintiin.

Malmilla ja Pasilassa eilen tapahtunut ja suuren nuorisojoukon paikalle houkutellut rähinä sai alkunsa kahden teinitytön välisestä riidasta. Riitaa oli ollut, sillä toinen tytöistä oli murtautunut toisen Snapchat-tilille ja julkaissut tästä kuvia, poliisi kertoo.

Artikkelin yllä näkyvä video on kuvattu tilanteessa, jossa poliisi on tiettävästi jo hajottanut suuren nuorisojoukon ja ohjaa näitä poispäin Pasilan asemalta. Kenenkään videolla esiintyvän ei tiedetä osallistuneen tappeluun tai muuhun rähinöintiin.

Ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista kertoo, että Malmin välikohtaus ja myöhemmin Pasilan asemalla jatkunut rähinä olivat viikkojen vihanpidon kilpistymä.

– Tätä oli puitu viikkoja, ja nyt riita oli yltynyt sosiaalisessa mediassa niin, että oli sovittu tappelu. Paikan päälle saapuivat osapuolet ja paljon muitakin.

Aiemmin on arvioitu, että paikalle saapui jopa 200 nuorta. Taposen mukaan määrästä on erilaisia arvioita, mutta joka tapauksessa nuoria on ollut yli 100.

Suurin osa ei ollut kuitenkaan paikalla tappelemassa.

– Sinne oli tultu jostain syystä seuraamaan ja katselemaan, ei niinkään osallistumaan tappeluun.

Poliisi tutkii rikoksena

Taposen mukaan tapaus ei ole Helsingin poliisille laadultaan uusi. Hänen mukaansa nuoret ovat aiemminkin ratkoneet sosiaalisessa mediassa syntyneitä riitoja suuremmalla väkijoukolla.

– Se on tätä päivää, kun sosiaalinen media on läsnä kaikessa, niin hyvässä kuin pahassakin.

– Nyt sattui niin, että porukka saatiin liikkeelle aika vaivattomasti. Tämä ei meille ole sinänsä mitään uutta tässä kaupungissa, että nuoret saadaan aktivoitua nopeastikin liikkeelle.

Poliisi on kirjannut asiasta rikosilmoituksen identiteettivarkautena ja lievänä pahoinpitelynä. Epäilty pahoinpitelyrikos liittyy siihen, että tyttöjen välisessä riidassa oli kiskottu hiuksista.

Asiaa selvitellään jatkossa osallisten, heidän vanhempien ja lastensuojelun kesken.

– Tärkeintä tässä on, että saadaan konflikti ratkottua ja vanhemmat osallistuvat keskusteluihin. Olisi hyvä oppia ratkaisemaan asioita muuten kuin tappelulla tai toisten tilille hakkeroitumalla, Taponen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat