Nuori virolaiskuljettaja sai superlisenssin – Red Bull tarjosi heti töitä Turkin GP:ssä

Jüri Vips toimii Turkin GP:ssä Red Bullin ja AlphaTaurin kolmoskuljettajana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kyseessä on 20-vuotiaalle virolaiselle ensimmäinen viikonloppu F1-tehtävissä. Hän tuuraa Red Bullin ja AlphaTaurin kolmoskuljettajina yleensä toimivia Sebastian Buemia ja Sergio Sette Camaraa, jotka ovat tulevan viikonlopun kiinni muissa ajovelvoitteissaan.

Vips liittyi Red Bullin nuorisoakatemiaan vuonna 2018. Hän oli voittanut vuotta aiemmin Saksan F4-sarjan mestaruuden, ja vuonna 2018 Vips sijoittui neljänneksi F3:n eurosarjassa.

Kaudelle 2019 Vips siirtyi uudistettuun F3-sarjaan, jossa yhdistyivät aiempi eurosarja ja GP3. Hän sijoittui sarjan loppupisteissä neljänneksi ja nappasi legendaarisesta Macaon GP:stä toisen sijan.

Tällä kaudella Vipsin oli määrä ajaa Super Formula -sarjassa, mutta koronan vuoksi asetetuista matkustusrajoituksista johtuen hän ei ole ajanut Japanissa kilpailuakaan. Sen sijaan hän on ajanut F2-sarjassa kahdeksan osakilpailua DAMS-tallin väreissä korvatessaan loukkaantumisen takia sivussa ollutta Sean Gelaelia.

Vipsillä on tällä hetkellä 32 superlisenssipistettä vuosilta 2017–2019. Lisäksi hän ajoi superlisenssiin vaaditut 300 testikilometriä vastikään Red Bullin RB8-autolla vuodelta 2012.

Normaalisti superlisenssipisteitä vaadittaisiin kolmelta vuodelta 40, mutta FIA päätti muuttaa sääntöjään poikkeuksellisen kauden vuoksi. Nyt pisteitä saa kerätä neljältä vuodelta, ja mikäli kuljettaja ei koronasta aiheutuneiden ylivoimaisten esteiden vuoksi saa kasaan 40:tä pistettä, myös 30 pistettä riittää superlisenssiin. F1-kilpakuljettajan paikan voi kuitenkin saada vain 40 pisteellä.

Lue myös:

    Uusimmat