Nuoret aikuiset kiinnostuneet sijoittamisesta entistä enemmän ja tulostakin tulee: "Alle 18-vuotiailla nähty 200 prosentin nousua"

2:03
Video: Nuorten sijoitusinto heräsi – yhtenä kriteerinä sijoituskohteiden ilmastovaikutukset

Nuorten aikuisten kiinnostus sijoittamista kohtaan on kasvanut selvästi viimeisten vuosien aikana. Ennen nykyistä suuntausta oli jo pitkään ihmetelty sitä, miksei varallisuuden sijoittaminen ole kiinnostavaa nuorten aikuisten keskuudessa.

– Nykyään meillä on sellainen mielikuva, mikä on oikea lähestymistapa sijoittamiseen. Sinulla ei tarvitse olla valtavaa omaisuutta, jolla lähdet sijoittamaan, avaa Turun kauppakorkeakoulun sijoitusryhmän alumni Kaisa Olli.

– Meillä rahastosijoituksissa on alle 18-vuotiailla nähty 200 prosentin nousua viime vuodesta OP Turun Seudun liiketoimintajohtaja Satu Astala kertoo

Tieto pyritään saamaan helposti ymmärrettävään muotoon

Osaltaan asiaan on ollut myötävaikuttamassa erityisesti se, että rahasta puhutaan nykyään entistä avoimemmin blogien ja podcastien ansiosta.

Myös kynnys sijoittamiseen on selvästi madaltunut.

– Tieto sijoittamisesta pyritään nykyään saamaan sellaiseen muotoon, että se on helposti ymmärrettävää, Olli pohtii.

– Toki myös se, että on pankkien älypuhelinsovelluksia, mitä kautta pystyt sijoittamaan, niin kaikilla on taskussa väylä, että pystyy sijoittamaan, hän jatkaa.

Vastuullista sijoittamista

Tutkimusten mukaan nuoria kiinnostaa etenkin vastuullinen sijoittaminen.

Tästä syystä monen nuoren sijoitushorisontti saattaa olla jopa kymmenien vuosien päässä.

– Jos tänään sijoitan johonkin yritykseen, niin minua kiinnostaa, että pärjääkö yritys ilmastonmuutoskriisissä vaikka kymmenen vuoden päähän, Olli valottaa ajatuksiaan.

– Nuoret haluavat vaikuttaa. Voidaan ostaa lähiruokaa tai voidaan ostaa yhtiöiden osakkeita, jotka tekevät hyviä asioita. Tämä kiinnostaa nuoria, Astala säestää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja