Nousukiidossa olevan tennisässä Emil Ruusuvuoren suuri unelma toteutuu – ei seurannut Rafael Nadalin esimerkkiä: "Aika makeat karkelot tulossa"

6:07
Emil Ruusuvuori kertoi MTV Urheilulle valmistautumisestaan uransa ensimmäiseen suurturnaukseen.

Emil Ruusuvuori on viettänyt tennispelaajalle poikkeuksellista ajanjaksoa, kun edellisestä kilpailullisesta kamppailusta on vierähtänyt koronaviruksen vuoksi puoli vuotta. Harjoituskaudeksi muuttuneiden kuukausien hedelmät punnitaan elokuun 31. päivästä eteenpäin, kun suomalaisella on edessään uran ensimmäinen grand slam -turnaus US Open.

Tennistähtien keskuudessa esiintyy selkeä huoli vallitsevista olosuhteista, sillä maailman kärkinimistä esimerkiksi turnauksen hallitseva voittaja Rafael Nadal päätti jäädä sivuun. Samalla kun Kei Nishikorilla vahvistettiin viikonloppuna koronavirustarunta, naisten puolella Simona Halep vetäytyi turnauksesta Nadalin tavoin kokonaan. 

Suomen Henri Kontinen päätyi niin ikään samaan ratkaisuun kuin Nadal. Ruusuvuori on kuitenkin päättänyt osallistua turnaukseen Yhdysvaltojen haastavasta koronatilanteesta huolimatta.

– Systeemit vaikuttavat siellä niin tarkoilta, että ei pitäisi olla mitään hätää. Ei tarvinnut epäröidä mukaan lähtemistä hetkeäkään, Kontinen sanoi MTV Urheilulle.

Puolen vuoden ottelutauko kiinnitti Ruusuvuoren huomion entistä tarkemmin harjoitteluun.

– Aluksi keskityimme harjoittelussa todella paljon fysiikkaan - oikeastaan jopa enemmän kuin pelaamiseen. Tauon lopussa osat kääntyivät. Paljon on ehditty puolen vuoden aikana treenata eikä hirveästi ole taukoja pidetty, Ruusuvuori naurahti. 

Kun karsintoja ei koronatilanteen vuoksi pelata, maailmanlistan sijalla 101 oleva Ruusuvuori saa suoran paikan US Openin pääsarjaan. Vaikka Nadal onkin sivussa, käytännössä kaikki muut maailmantähdet ovat mukana.

– Se on lähinnä vain tosi makeeta. Sitä varten ollaan tehty hurja määrä töitä. Ihan törkeän siistiä. Ihan samoja jätkiä siellä on mukana kuin jopa challenger-kisoissakin. Top-kaverit ovat tietysti aika kovia.

– Odotan innolla, että pääsen treenaamaan sen porukan kanssa. Varmasti aika makeat karkelot tulossa, Ruusuvuori mehusteli.

Ruusuvuori osallistuu ennen Yhdysvaltojen avoimia vielä Cincinnati Master -turnauksen karsintoihin, jotka alkavat kuluvalla viikolla.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja