Mainos

Norwegian lopetti yllättäen koko talven suorat lennot Helsingistä Pariisiin – tilalle tarjottiin odottelua Kööpenhaminassa: "Ei kiitos"

5:03
Boeing 737 Max -konetyypin lentokielto vaikuttaa Norwegianin reittimuutoksiin. Konetyypin turvallisuusriskejä käsiteltiin MTV Uutiset Livessä kesäkuussa.

Ranskan suomalaiset -Facebook-ryhmässä tyrmistyttiin tällä viikolla. Monelle oli tullut tieto Norwegianin Helsingin ja Pariisin välisten lentojen peruuntumisesta.

Erään keskustelijan lento joulukuun puolivälistä peruttiin, toiselta peruuntui edestakainen matka marraskuun alusta. Myös useampi lokakuussa matkustamaan aikonut joutui pettymään.

Yksi ryhmäläinen sai tiedon peräti viiden lentovarauksensa peruuntumisista marras–tammikuussa.

– Tarjosivat tilalle muun muassa Kööpenhaminan kautta viiden tunnin vaihdolla. Ei kiitos, ryhmäläinen kirjoitti.

Lennot peruttu koko talven

MTV Uutiset kysyi asiasta Norwegianilta. Yhtiön Suomen-lehdistöyhteyshenkilö Tarja Valde-Brown kertoo sähköpostitse, että kyse on lentoreittien kysyntään liittyvästä päätöksestä.

– Haluamme palvella matkustajiamme reiteillä, joilla on suurin kysyntä ja siitä syystä teemme ajoittain muutoksia reittiverkostoomme. Jotkut reitit operoidaan vuoden ympäri ja toisia reittejä operoidaan vain kesä- tai talvikausien aikana, Valde-Brown sanoo.

Valde-Brown kertoo, että Helsinki-Pariisi-reitin operointi keskeytetään talvikuukausiksi eli huhtikuuhun asti.

– Talvikuukausien aikana Suomesta lähtevät matkustajat voivat lentää Pariisi Orlyn tai Pariisi Charles De Gaullen lentoasemalle yhdellä vaihdolla Kööpenhaminan, Oslon tai Tukholman kautta, Valde-Brown kertoo.

Lentokiellolla vaikutusta

Reittimuutoksiin vaikuttaa Valde-Brownin mukaan myös se, että Boeing 737 Max -konetyyppi on poissa käytöstä. Kyseinen konemalli on ollut lentokiellossa maaliskuusta asti tuhoisien onnettomuuksien ja havaittujen ongelmien vuoksi.

Norwegianilla on käytössään 18 Boeing 737 Max -konetta. Yhtiö arvioi aiemmin, että konetyypin lentokiellon seurauksena sille tulee tänä vuonna 72 miljoonan euron tappiot.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja