Norjan luotsi syytti MM-tuomareita ryöstöyrityksestä – voittohuumassa puheita jopa Kanadan nöyryyttämisestä: "Se oli leikkikenttä"

Norjalaismedia oli polvillaan, kun maan miesten jääkiekkomaajoukkue kaatoi Kanadan 3-2 MM-kisoissa maanantaina. Varsinkin norjalaispelaajien kylmäpäisyys ja taituruus voittomaalikilpailussa sai suitsutusta. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Norja otti sen historian toisen voiton Kanadasta MM-tasolla pitkän kaavan kautta. Kanada tasoitti 2-2:een vain 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. 


Vuonomaan pelaajat eivät kuitenkaan tutisseet kovassa paikassa, kun rankkarikilpailu käynnistyi maalittoman jatkoajan jälkeen. 

– Se oli leikkikenttä, Norjan Viaplayn asiantuntija, Tapparan ja KooKoonkin paidasta tuttu Alexander Bonsaksen iloitsi VG:n mukaan viitaten norjalaisten rankkarisuorituksiin. 

– Kanadan maalivahti (Joel Hofer) pelattiin ulos lähes jokaisessa yrityksessä, toinen asiantuntija Ole Eskild Dahlström komppasi. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Bonsaksen luonnehti voittoa "jääkiekkosensaatioksi". 

– Tämä on sairasta. En pysty sanomaan muuta, olen sanaton. 

Norjan suoritus sai suitsutusta myös itänaapurista Ruotsista. 

– Norjalle on pakko antaa iso tunnustus. He pelasivat suurella sydämellä, Håkan Loob totesi Ruotsin televisiossa.

"Olen todella vihainen tuomareille"

Norjan maajoukkueluotsi Tobias Johansson oli voitosta huolimatta myös raivoissaan varsinaisen peliajan loppuhetkien tapahtumista.

Johanssonin mukaan Kanadalle olisi pitänyt viheltää jäähy Johannes Johannesenin kampittamisesta juuri ennen tasoitusta. 

– Olen todella vihainen tuomareille. He yrittivät varastaa voiton meiltä tänään, mutta olemme henkisesti niin vahvoja, ja toteutimme pelisuunnitelmaa täydellisesti, Johansson kommentoi Viaplaylle NRK:n mukaan

Katso Johanssonin veren kiehumaan saanut kampitustilanne ja Kanadan 2-2-tasoitus alla olevalta videolta. 

Jo aiemmin putoamisuhan eliminoinut Norja nousi voitolla B-lohkossa kuudenneksi. Se kohtaa vielä Slovakian tiistaina, mutta pudotuspelihaaveita sillä ei enää ole.


Lue myös:

    Uusimmat