Norjan johtava koronaviruskieltäjä järjesti rajoituksia rikkoneet juhlat – kuoli koronaan

4:43
Katso myös: Ruotsissa ja Norjassa selvitetään vanhuskuolemia koronapiikin jälkeen – tämä tilanne oli Suomessa tammikuussa.

Norjassa salaliittoteorioistaan tunnettu mies on kuollut järjestettyään koronarajoituksia rikkoneet pääsiäisjuhlat luonaan. Myös toinen tapahtumaan osallistunut henkilö on menehtynyt.

Salaliittoteorioita muun muassa koronaviruksesta levittänyt norjalainen Hans Kristian Gaarder on kuollut. Kuolinsyy on mitä ilmeisimmin koronaviruksen aiheuttama sairaus.

Gaarder, 60, menehtyi kotonaan viime viikon tiistaina, kertovat muun muassa norjalaismediat NRK ja VG.

Gaarder järjesti viime kuun 26. päivä luonaan Granin kunnassa Oslon lähellä tapahtuman, jossa rikottiin alueella voimassa olevia koronarajoituksia.

– On tärkeää sanoa, että kokoontuminen oli laiton. Se oli kielletty tapahtuma. Olimme rajoitusten kireimmässä vaiheessa, kun nämä juhlat järjestettiin, Granin kunnanjohtaja Randi Eek Thorsen kertoo VG:lle.

Myös seitsemänkymppinen nainen kuollut

Gaarderilla diagnosoitiin korona vasta hänen kuolemansa jälkeen. Kunnanjohtajan mukaan kuolinsyytutkimuksen alustavat tulokset viittaavat taudin olleen kohtalokas.

Gaarder oli kotimaassaan Norjassa tunnettu erilaisten salaliittoteorioiden levittämisestä. KonspiraNorge-kirjan kirjoittanu Gaarder kertoi ajatuksistaan aktiivisesti sekä Facebookissa että verkkolehti Nyhetsspeiletissä, jota oli osaltaan perustamassa.

Gaarderin kuolemasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja