Mainos

Nordea kasvatti liikevoittoaan

Nordea julkisti tänään ennakkotietoja vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksestaan.

Ennakkotietojen mukaan Nordean liiketulos tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 555 miljoonaa euroa ja nousi viime vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna 17 prosenttia. Christiania Bank mukaan lukien liiketulos kohosi 15 prosenttia. Lukuunottamatta sijoitustoiminnan tuottoja (mutta sisältäen korkoinstrumenttien arvostusmuutoksen) tulos kehittyi voimakkaasti.

Nordean osakekohtainen tulos oli 0,13 euroa (0,58 euroa koko vuoden 2000 aikana). Oman pääoman tuotto oli 14,1% (19,7% ilman liikearvopoistojen vaikutusta) ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Vakaa rahoituskate, pienentyneet kulut ja asiakassidonnaisen arvopaperikaupan tulos tukivat hyvää kehitystä, Nordea kertoo tiedotteesaan. Palkkiotuotot supistuivat, pääasiassa omaisuudenhoidon pienentyneiden tuottojen vuoksi. Tämä on seurausta maailmanlaajuisesta osakekurssien laskusta sekä jossain määrin asiakkaiden kaupankäynnin vähenemisestä.

Levottomat pääomamarkkinat ja kansainvälinen osakkeiden hintojen lasku heijastuivat myös pohjoismaisille osakemarkkinoille, Nordea kertoo. Useimmat markkinaosapuolet ovat havainneet osakesijoitustensa arvon laskeneen. Koska Nordean osakeomistukset arvostetaan valtaosin markkinahintoihin, oli kurssikehityksen vaikutus sijoitustoiminnan tuottoihin ensimmäisellä vuosineljänneksellä kielteinen. Vaikutusta on kuitenkin tasapainottanut obligaatioiden ja joukkovelkakirjojen arvojen myönteinen kehitys, joka osin on seurausta konsernin korollisten arvopapereiden (68 miljoonaa euroa) siirtämisestä pysyvistä vaihtuviin vastaaviin Christiania Bankin käteisoston toteuduttua, Nordea kertoo.

Tulokseen vaikuttavat myös aiempaa suuremmat luottotappiovaraukset, vaikkakin luottotappiot ovat edelleen matalalla tasolla.

Nordean täydellinen ensimmäisen vuosineljänneksen tulos julkistetaan 25. huhtikuuta 2001.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.