Nooralotta Neziri runnoi Suomen ennätyksen alun vaikeuksien jälkeen – "Meinasi mennä fiilis"

Nooralotta Neziri paransi 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä toisen kerran viikon sisällä Berliinissä perjantaina. Neziri paransi viime viikolla juoksemaansa SE-aikaa sadasosan ajallaan 7.91.

Aika riitti Berliinissä kolmanteen sijaan Yhdysvaltain Christina Clemonsin ja Hollannin Nadine Visserin jälkeen. 

– Nyt oli parasta se, että juoksu kiihtyi hyvin loppuun. Se on tärkeää jatkoa ajatellen. Alku ei ollut ihan parasta, mutta silti tuli noin hyvä aika, Neziri sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa. 

Berliinissä juostiin perjantaina kaksi juoksua. Ensimmäisessä Neziri ei päässyt tasolleen. Ajaksi jäi 8.05.

– Alkuerään tullessa oli tosi hyvä fiilis. Mutta tuntui, että laukaus pamahti juuri kun pääsin valmiit-asennossa pystyyn, Neziri kertoi.

– Sen jälkeen oli tosi vaikea saada latausta toiseen juoksuun. Meinasi mennä fiilis, kun tietää olevansa hyvässä kunnossa ja sitten vetää tuollaisen ajan ensimmäisessä juoksussa.

Neziri kertoo hakeneensa juoksujen välissä kisafiilistä kuuntelemalla "vähän rajumpaa musiikkia".

– Itse juoksusta jäi sellainen fiilis, että ensimmäinen aitaväli oli vähän hidas. Mutta se voi johtua siitä, että Clemons oli siinä vieressä. En kuitenkaan kolistellut aitoja ja oma ennätys tällä alustalla oli ihan hyvin. Radanpinta tuntui verryttelyssä vähän siltä, kuin se tarraisi kiinni piikkariin.

Reetta Hurske juoksi viidenneksi ajalla 8.12.

Lue myös:

    Uusimmat