Nooralotta Neziri ennakoi kovaa paukkua heti avauskisastaan

4:08
Katso Nooralotta Nezirin haastattelu kokonaisuudessaan.

Neljä viikkoa Teneriffalla, ja Nooralotta Neziri on valmis olympiakesään. Neziri suuntasi lauantaina etelän lämpöön harjoitusleirille. Kesän kilpailuissa tarkoituksena on juosta oma ennätys.

Talven hallikilpailuissa nähtiin parasta Neziriä koskaan. Helmikuussa Neziri juoksi 60 metrin aitojen Suomen ennätykseksi 7.91. Aiempi ennätys 7.97 parani peräti kuusi sadasosaa. EM-halleissa suomalainen rynnisti neljänneksi.

Teneriffan harjoitusleirillä juoksu on tarkoitus hioa siihen kuntoon, että myös 40 metriä pidempi matka taittuisi ennätysajassa.

– Se on ihan eri asia pitää juoksuvauhti yllä kymmenen aitaa kuin viisi aitaa. Se vaatii vielä hiomista. Se on minun kohdallani hyvin pitkälti teknistä. Teknistä varmuutta pitää saada lisää, että se näkyisi satasen aidoissa paremmin.

Neziri juoksi viime kesänä parhaan aikansa neljään vuoteen. 12.84 jäi kolme sadasosaa aiturin omasta ennätyksestä. Tokion olympiaraja on juuri 12.84, mutta olympialaisiin oikeuttavien tulosten tekeminen jäädytettiin viime vuonna koronaviruspandemian takia. Neziri uskoo rajan paukkuvan nopeasti, kun kauden kilpailut alkavat.

– Viime kesänä juoksin sen toisessa kisassa, nyt on parempi talvi takana.

Olympialaisiin voi päästä rajan rikkomalla tai myös olympiarangkingin perusteella. Oivallisen talven juossut Neziri on vahvoilla rangkingissa. Siitä huolimatta raja olisi hyvä saada rikkoa nopeasti.

– Ensimmäisessä kisassa, jos olosuhteet sallivat. Jos ensimmäiset kisat menevät jostain syystä huonosti, aiheuttaa se väkisin stressiä.

Aiturin kilpailukalenteri on vielä viimeistelemättä. Toiveissa on avata kausi Gatesheadin Timanttiliigan osakilpailussa 23. toukokuuta. Jos paikka aukeaa, Neziri matkustaisi Englantiin suoraan leiriltä Teneriffalta. Kesän ohjelmassa on kotimaan kilpailuita, mutta myös ulkomaat kiinnostavat.

– Suomessa on hyvät kisat ja hyviä juoksijoita. Varsinkin koronatilanteen takia ei ole tarpeen painottaa erilailla, mutta haluan toki ulkomaan kisojakin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja