Niklas Hagman inhosi juoruja ja huomiota taustansa vuoksi – Piritta Hagman paljastaa, kuinka suojeli ex-miestään julkisuudelta

Piritta Hagman kertoo, kuinka on kärsinyt "kiltin tytön syndroomasta".

Piritta Hagman kertoo Instagram-tilillään siitä, miten asetti ennen muiden tarpeet itsensä edelle. Tulevana vuonna hän on päättänyt, että ei olla muuta kuin hän itse: Syvemmin, aidommin ja vahvemmin. 

Hän kertoo myös siitä, kuinka varjeli ex-miestään, jääkiekkoilijana tunnettua Niklas Hagmania julkisuudelta.

– Niklas tietää, että koko nuoruuteni suojelin häntä varomalla sanomasta mitään mikä olisi ollut liian huomiota herättävää. Hän inhosi juoruja ja kaikkea muuta kuin työhön liittyvää huomiota, enkä minäkään varsinaisesti kaivannut enempää. Mutta muistan asettaneeni hänen suojelunsa omien tavoitteideni edelle, Piritta kirjoittaa kuvansa yhteyteen. 

Piritta kirjoittaa, että hänen miehensä inhosi julkisuutta taustansa vuoksi. Niklas on toisen polven jääkiekkoilija, hänen isänsä on jo edesmennyt jääkiekkolegenda Matti Hagman

– Hän oli kasvanut inhoamaan mediaa perhetaustansa takia ja se oli ensimmäisiä huoliani miettiessäni julkista työtä. Miten teen työtäni julkisuudessa siten ettei se loukkaisi parisuhdettani, joka oli minulle se tärkein. Tai hänen perhettään. Miten navigoisin maailmassa, joka oli minulle täysin uusi ja joka toi minulle kiinnostavia töitä, mutta siten ettei se pahoittaisi hänen tai kenenkään mieltä. Huolehdin ihan liikaa. 

Kiltin tytön syndrooma

Piritta toteaa, ettei tunnistanut tuolloin, kuinka oli kasvanut siihen, että huolehti aina muiden tarpeista omien sijaan. 

– Olin huolehtija, empaattinen toisen tunteiden ymmärtäjä, joka halusi kaikilla olevan hyvä olla. Hiljensin omaa ääntäni, koska kilttien tyttöjen kuuluu tehdä niin. Näkyä ja kuulua vain positiivisissa asioissa, eikä ottaa liikaa tilaa.

Piritta toteaa, kuinka aika oli tuolloin erilaista.

– Media oli erilaista, somea ei ollut. Omaa ääntä oli vaikeampi hallita, kun haastatteluissa saattoi kuulua enemmän toimittajan ääni kuin oma ja ei ollut oikein muuta platformia tuoda omaa ääntään esille.

Piritta kirjoittaa, kuinka olivat tuohon aikaan vielä epävarmoja, tietämättömiä ja kokemattomia. 

– Nyt halaisin niin lujasti sitä nuorta tyttöä ja sanoisin, että nauti enemmän. Huolehdi vähemmän. Epämukavuusalue kasvattaa. Virheitä saa tehdä. Omaa tapaansa tuoda äänensä esiin saa myös etsiä juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

Hagmanit ovat järjestäneet arjen erostaan huolimatta esimerkillisesti. Pariskunnan avioliitto päättyi vuoden 2018 lopussa lopulliseen eroon 12 vuoden jälkeen, jonka jälkeen he ovat rakentaneet elämät lasten ehdoilla.

Heidän kolme lastansa asuu kokoaikaisesti perheen vanhassa kodissa Lauttasaaressa, jossa vanhemmat ovat vuoroviikoin. Pirittalla on oma koti Porissa. 

Hagmanit juhlivat myös joulua esimerkillisesti. Piritta julkaisi joulunpyhinä Instagramissa perhepotretin, jossa hänen ja Niklaksen lisäksi poseeraa heidän lapsensa ElianaLila ja Lukas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja