Nieminen taipui taistelun jälkeen

Yhdeksäs kerta tenniksen ATP-turnauksen finaalissa ei tuonut Jarkko Niemiselle odotettua toista voittoa. Lujasti taistellut Nieminen taipui Sydneyn turnauksen finaalissa Argentiinan David Nalbandianille yli kahden tunnin mittelön jälkeen luvuin 3-6, 7-6 (11-9), 2-6.

Ensimmäinen erä eteni tasatahtia kuudenteen peliin asti, jossa Nalbandian sai neljä murtopalloa Niemisen syöttöön. Argentiinalainen tarvitsi niistä kaksi syötönmurtoon. Enempää syötönmurtoja ei ensimmäisessä erässä nähty, ja Nalbandian vei erävoiton puolessa tunnissa lukemin 6-3.

Toinen erä alkoi Niemisen kannalta synkästi, kun Nalbandian mursi Niemisen syötön heti ensimmäisessä pelissä ja piti heti perään oman syöttönsä.

Oman syöttönsä Nieminen pystyi tämän jälkeen pitämään, mutta ei saanut ahdistettua Nalbandiania tämän syöttövuoroissa, ennen kuin oli selkä seinää vastaan Nalbandianin syöttäessä 5-4-tilanteessa. Nieminen saalisti erän ensimmäiset murtopallonsa, kolme kappaletta, ja käytti niistä ensimmäisen. Heti perään Nieminen oli vaikeuksissa omassa syöttövuorossaan, mutta pystyi lopulta pitämään syöttönsä.

Nieminen sai kolmesti murtopallon erävoittoon 6-5 tilanteessa, mutta ei pystynyt hyödyntämään Nalbandianin epävarmuutta. Nalbandian käytti ensimmäisen pelipallon hyväkseen, ja näin edessä oli katkaisupeli.

Katkaisupeli alkoi varsin erikoisesti, kun ensimmäiset neljä palloa menivät syötön vastaanottajalle. Tämän jälkeen ote siirtyi Niemiselle. Nieminen sai katkaisupelissä neljä eräpalloa, jotka Nalbandian taisteli itselleen. Tilanteessa 9-9 Niemisen palautus tuomittiin pitkäksi, mutta hän haastoi tuon tuomion. Videotarkistus osoitti pallon olleen hiuksen hienosti rajalla, ja näin Nieminen sai viidennen eräpallon, jonka hän käytti tehokkaasti.

Nieminen sai murtopallon Nalbandianin kolmannen erän toisessa syöttövuorossa, mutta ei onnistunut ottamaan johtoa. Seuraavassa pelissä Nalbandian ei sen sijaan erehtynyt, vaan käytti murtomahdollisuutensa 3-1:een. Sitten Nieminen mursi hienosti Nalbandianin syötön, vain menettääkseen jälleen omansa seuraavassa pelissä. Tästä Nieminen ei enää noussut, vaan Nalbandian porskutti voittoon.

Maailmanlistalla sijalla 40 oleva Nieminen pelasi yhdeksättä kertaa ATP-turnauksen finaalissa. Tappio oli hänelle kahdeksas. ATP-listan 11:nneksi rankatulle Nalbandianille 484 750 palkintodollarin arvoisen turnauksen voitto oli uran 10:s.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat