Mainos

Nicolas Thieulon

Henri Alenin kanssa Muru-bistroa pyörittävälle sommelier Nicolas Thieulonille ruoka merkitsee elämästä nauttimista kokonaisuudessaan: intohimoa, herkuttelua, fiilistelyä, ystäviä.

Yksinkertaisen ruoanlaiton puolesta puhuva Niki uskoo hyviin raaka-aineisiin, raikkaisiin makuihin ja teräviin keittiöveitsiin.


Oletko saanut Köyhien ritareiden ruokakerho-kollegoiden resepteistä ideoita, joita olet toteuttanut kerhon ulkopuolellakin? Kerro esimerkki.
Meri-Tuulin ansiosta olen oppinut kokeilemaan erilaisia aasialaisia mausteita ja makuja myös omissa suosikkiruoissani. Yksi kokeilun tuloksista on wasabilla maustettu maa-artisokkapyree.

Mitä kasviksia ilman et tulisi toimeen kokatessasi?
Salottisipulia käytän melkein kaikissa ruoissa salaattikastikkeista pataruokiin. Korvaan sillä usein tavallisen sipulin, koska sen maku on mielenkiintoisempi. Kaapista löytyy aina myös tomaatteja ja vihreää salaattia.

Minkä ruoan tuoksu saa aina veden herahtamaan kielellesi?
Pitkään haudutetut pataruoat. Myös uunista tulevan suklaakakun tuoksu on aika vastustamaton.

Mitä raaka-ainetta toivoisit löytyvän paremmin lähikaupoista?
Kypsiä hedelmiä ja vihanneksia. Ostaisin mielelläni lähikaupoista myös ei-pakattua lihaa, kalaa ja juustoa, vaikka sitten joutuisinkin maksamaan palvelutiskin tuotteista vähän enemmän.

Mikä kansainvälistä keittiöistä on sinulle mieluisin, miksi?
Italialaisen keittiön yksinkertaisuus vastaa eniten käsitystäni nopeasta ja herkullisesta ruoasta, jonka maku perustuu ennen kaikkea laadukkaisiin raaka-aineisiin.

Mitä muuttaisit suomalaisessa ruokakulttuurissa?
Suomalaiset ovat avoimia erilaisille ruokakulttuureille ja valmiita kokeilemaan erilaisia makuja, mutta tyytyvät liian helposti siihen, mitä tarjolla on. Suomalaisten pitäisi uskaltaa vaatia enemmän – raaka-aineilta, kauppiailta, ruoanvalmistajilta, ravintoloitsijoilta – vain sillä tavalla suomalainen ruokakulttuuri voi kehittyä jatkuvasti.

Mitä haluaisit erityisesti opettaa nuorille ruokaharrastuksesta/ammatista innostuneille?
Hyvä raaka-aine on kaiken a ja o. Kun tunnet raaka-aineet, niiden yhdisteleminen on helpompaa – ja hauskinta on huomata, että yksinkertaisimmat makuyhdistelmät ovat usein nautinnollisimpia. Se vaatii kuitenkin raaka-aineelta paljon.

Mikä on vartavastinen suosikkijälkiruokasi, jota teet useimmin ystävillesi/perheellesi?
Vaniljakastikkeella ja tuoreilla marjoilla täytetyt tuulihatut.

Kerro mieleen jäänyt muisto kouluruokailusta.
Ensimmäiseksi tulee mieleen lapsuusmuistot ajoilta, kun asuin vielä Ranskassa. Istuimme ruokalassa 12 oppilaan pöydissä, missä kiersi alkuruoaksi kulhollinen vihreää salaattia. Pääruoaksi saatettiin tarjota esimerkiksi pitkään kypsytettyä häränpaistia ja paistettuja perunoita, sen jälkeen päivän juustoa ja jälkiruoaksi vielä tuoreista hedelmistä tehtyä salaattia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.