Nico Rosberg hämmentää lausunnoillaan – jo kolmas erilainen vastaus yhteen ja samaan kaikkia kiinnostavaan kysymykseen

1:41
Nico Rosberg päätti F1-kauden 2016 mestarina ja lopetti uransa pian sen jälkeen

Nico Rosberg yllätti kaikki 2. joulukuuta 2016, kun hän tiedotti lopettavansa F1-uransa vain viisi päivää sen jälkeen, kun oli voittanut maailmanmestaruuden.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.12.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rosberg vei vuoden 2016 MM-tittelin nimiinsä viiden pisteen erolla tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin, joka oli voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta. Hamilton päätti kauden neljän voiton putkeen, mutta Rosberg oli kerännyt aiemmin kaudella rittävän pistejohdon ja neljän kakkossijan putki riitti näin mestaruuteen.

Nyt Rosberg on kertonut lifestyle-lehti Squaremilen haastattelussa hetkestä, jolloin hän teki päätöksen uransa lopettamisesta.

– Kaksi metriä maaliviivan jälkeen Abu Dhabissa. Jos kysyt, milloin päätin lopettaa, se oli se hetki, Rosberg sanoo.

– Olin antanut kaikkeni. Kyse oli siitä, haluaisinko jatkaa elämääni sellaisella intensiteetillä. Kun unelmani oli toteutunut – olin voittanut maailmanmestaruuden – se tuntui loistavalta hetkeltä lopettaa ja aloitaa uusi elämä.

Mielenkiintoista kyllä, Rosberg on kommentoinut lopettamispäätöstään monta kertaa aiemminkin, ja vastaus tähän samaiseen kysymykseen on kauniisti sanottuna elänyt vuosien saatossa.

Kun uutinen Rosbergin uran päättymisestä levisi maailmalle joulukuisena perjantaina viisi vuotta sitten, Rosberg kertoi Sky Sportsin mukaan tehneensä päätöksensä maanantai-iltana, noin vuorokausi kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Vuotta myöhemmin, loppuvuodesta 2017 Rosbergia haastatteli F1 Racing -lehti, ja haastattelua siteerasivat monet moottoriurheilumediat, muun muassa Motorsport Week. Kun Rosbergilta kysyttiin tuolloin taas sama kysymys – "Milloin teit päätöksen uran lopettamisesta?" – vastaus olikin seuraavanlainen:

– Lähtöruudukossa Abu Dhabissa, ennen kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja