NHL-veteraanille jatkosopimus minimipalkalla – lähentelee ”Mr. Hockeyn” kaikkien aikojen ennätystä

Patrick Marleau, 41, teki San Jose Sharksin kanssa vuoden sopimuksen. Hän tarvitsee enää 45 NHL-ottelua noustakseen kaikkien aikojen listan ykköseksi.

Gordie Howella on hallussaan NHL:n runkosarjaotteluiden kaikkien aikojen ennätys: Mr Hockey kirjautti urallaan 1767 ottelua. Hän pelasi NHL:ssä 26 kautta, ja lisäksi vielä kuusi kautta kilpailevassa sarjassa WHA:ssa.

Aktiivipelaajien ykkönen on Patrick Marleau, jolla on kasassa 1723 ottelua. Hänen edellään Howen lisäksi listassa ovat vielä Mark Messier (1756), Jaromir Jagr (1733) ja Ron Francis (1731).

Marleau pelasi tulokaskautensa Sharksissa jo 1997-98. Hän on edustanut Sharksia lähes koko uransa. Kaudet 2017-2019 kuluivat Toronto Maple Leafsissa, ja päättyneen kauden lopun hän edusti Pittsburgh Penguinsia.

Seura ei julkistanut Marleaun palkkaa, mutta Capfriendly-sivuston mukaan Marleau saa vuodesta NHL:n minimipalkan, 700 000 dollaria.  

– Patrick on Sharksin historian yksi ikonisimpia pelaajia ja yksi kunnioitetuimmista veteraaneista NHL:ssä, GM Doug Wilson sanoi.

Marleau on viimeistellyt urallaan runkosarjassa 562 maalia ja antanut 626 maalisyöttöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja