NHL-seura ”hälytti” Tuomo Ruudun tuskastuneen Kaapo Kakon tueksi: ”Juttelimme – kyllä tuollainen auttaa”

New York Postin mukaan NHL-seura New York Rangers kutsui pitkään taalajäillä pelanneen Tuomo Ruudun tuskailun keskellä painineen Kaapo Kakon tueksi. Miten kuvio loppupeleissä meni?

Postin toimittajan Larry Brooksin mukaan kyse oli yksinkertaisesti siitä, että Ruutu saapui 18-vuotiaan Kakon tueksi.

Ruutu itse vähättelee koko tapausta.

– Ei siinä ollut mitään sen ihmeellisempää. Teen töitä Rangersin pelaajakehityspuolella. Matkustan muutenkin eri paikkoihin näkemään varattuja pelaajia. Olen vieraillut farmissa, Ruotsissa, New Yorkissa ja niin edelleen. Ihan normitöitä, Ruutu sanoo MTV Urheilulle.

Kakko myönsi aiemmissa haastatteluissa tuskailleensa pelinsä kanssa. Samalla Rangers joukkueena on paininut tappioiden keskellä.

Ruudun kautta Kakko sai hyviä vinkkejä ja oppeja NHL-hyppäykseen.

– Juttelimme ihan yleisiä juttuja. Menin itse sinne aikanaan pari vuotta vanhempana. Tuossa hyppäyksen yhteydessä tulee paljon uutta vastaan, niin jään ulkopuolella kuin jäällä. Olin aikoinaan onnekkaassa asemassa, sillä kun menin NHL:ään, niin vanhin veli (Jarkko Ruutu) ja keskimmäinen veli (Mikko Ruutu) olivat jo ammattilaisia siinä vaiheessa. Sain sitä kautta paljon vinkkejä. Ne auttoivat eteenpäin.

– Kyllä tuollainen auttaa, Ruutu viittaa vinkkeihin ja jutusteluhetkiin.

Ruutu, 36, toimii tällä hetkellä Rangersin kehitysvalmentajan lisäksi Nuorten Leijonien apuvalmentajana.

NHL:ssä Kakko on ollut varsin mukavassa vireessä sen jälkeen, kun Ruudun vierailu tuli ilmi. Tuoreeltaan Kakolle merkattiin tehot 1+1 ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. 12 kamppailussa Kakko on kerännyt kasaan viisi (3+2) tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat