NHL:n kuumimman suomalaisvahdin lento katkesi loukkaantumiseen – raivopäinen päävalmentaja hakkasi pöytää, haukkui liigan ja tuomarit

NHL-seura Columbus Blue Jackets menetti maanantain vastaisen yön kierroksella paljon muutakin kuin yhden sarjapisteen. Isoimpana tappiona oli maalivahti Joonas Korpisalo.

Blue Jackets hukkasi kotiottelussaan päätöserässä kahden maalin johdon ja taipui Chicago Blackhawksia vastaan 2-3-tappioon voittolaukauskilpailussa.

Loistavasti ykkösmaalivahtina alkukauden torjunut Joonas Korpisalo talutettiin jäältä kesken voittolaukauskisan loukattuaan oikean jalkansa heti Jonathan Toewsin maalattua ensimmäisenä laukojana.

Blue Jacketsin manageri Jarmo Kekäläinen on parhaillaan Tshekissä nuorten MM-kisoissa, joten seurapomo ei ollut välittömästi saatavilla kommentoimaan suomalaisvahtinsa tilannetta.

Päävalmentaja John Tortorella puolestaan kytki Korpisalon loukkaantumisen osaksi loppuhetkien tilannetta, jossa liiga ja tuomaristo toimivat hänen mukaansa vastoin periaatteitaan.

Taustalla oli tilanne, jossa Columbuksen jatkoajan voittomaali hylättiin summerin soitua vain sekunnin kymmenyksiä aiemmin.

– Pilliin vihellettiin, kun kellossa oli jäljellä 19,2 sekuntia. Jostain syystä kello tikitti vielä 1,1 sekuntia sen jälkeen. Syystä minulla ei ole mitään v***n tietoa, Tortorella aloitti purkauksensa lehdistötilaisuudessa.

– Ja sen sijaan, että he olisivat asettaneet kellon oikein, meidän kapteenillemme kerrotaan, etteivät he tee sitä, Toronto (NHL:n tilannehuone) ei puutu asiaan eikä tuomaristo tee hiton työtään.

– Me häviämme pelin ja menetämme maalivahtimme. Se oli ketjureaktio. Jos se olisi tehty oikein, emme olisi menettäneet veskariemme emmekä hävinneet peliä, Tortorella syytti.

Kellon jäädessä tikittämään Chicagolle vihellettiin kahden minuutin rangaistus vaihtovirheestä.

Tortorella iski alle minuutin puheenvuorossaan kädellä pöytään useita kertoja. Kiroilun takia NHL ottanee purkauksen tutkintaansa.

– Kaikki tämä helvetin teknologia, jolla asiat pitäisi hoitaa oikein, pysäytti meidät tänään tuomarien ja liigan toimesta. Ja Toronto, miten sen ikinä pitäisi toimiakaan, kusettaa meitä! Tämä on naurettavaa, Tortorella sadatteli.

Tämän jälkeen tulinen valmentaja poistui lehdistöhuoneesta vastaamatta yhteenkään kysymykseen.

Korpisalo on noussut NHL-kauden mittaan Columbukselle erittäin tärkeäksi mieheksi. 25-vuotias porilainen oli urakoinut maalillaan häikäisevästi koko joulukuun ja auttanut joukkueensa pisteille yhdeksässä ottelussa peräkkäin.

Blue Jackets on kuitenkin pudonnut omassa divisioonassaan viimeistä edelliseksi. Välimatka suoraan pudotuspelipaikkaan on venynyt jo kahdeksaan pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat