NHL-kiekkoilija Jori Lehterälle huumesyyte isossa kokaiinivyyhdissä

0:30

NHL-seura Philadelphia Flyersin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä joutuu oikeuteen vastaamaan syytteeseen huumausainerikoksesta. Lehterän saama syyte nivoutuu laajaan kokaiinivyyhtiin.

MTV Uutisten tietojen mukaan kihlakunnansyyttäjä Antti Virtanen on jättänyt asiaa koskevan haastehakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen maanantaina. Lehterä on yksi jutun 22 syytetystä.

– Hänen nimensä on käräjäoikeuden diaareissa, Virtanen vahvistaa.

"Tässä on liikkunut suuria määriä kokaiinia"

30-vuotiaan Lehterän epäillään sotkeutuneen isoon huumerikoskokonaisuuteen. Sisä-Suomen poliisi epäilee, että jutussa on levitetty kokaiinia muun muassa Tampereen seudulle vuoden 2017 alusta alkaen.

– Tässä on liikkunut suuria määriä kokaiinia. Yhteensä noin kaksi kiloa. Muutama myynti on tapahtunut myös Pirkanmaan ulkopuolella, Virtanen sanoo.

Lehterän huume-epäilystä kerrottiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa syyskuussa. MTV:n tietojen mukaan poliisi teki kesällä tutkintaan liittyen kiinniottoja Lehterän omistamalla mökkikiinteistöllä, joka sijaitsee Tampereella.

Lehterä ei tuolloin ollut kiinniotettujen joukossa, mutta poliisi kuulusteli häntä epäiltynä huumausainerikoksesta. Lehterä on kiistänyt syyllisyytensä.

Kokaiinijutun ensimmäinen käsittelypäivä käräjäoikeudessa on maanantaina vuoden viimeisenä päivänä. Jutulle on varattu seitsemän istuntopäivää.

– Ensimmäisenä käydään läpi päätekijöiden syytteitä eli niitä henkilöitä, jotka ovat käsitelleet huomattavia määriä aineita, Virtanen kertoo.

Lehterän osuutta puidaan salissa myöhemmin tammikuussa.

Lehterä on tällä kaudella pelannut NHL:ssä 24 ottelua tehoin 1+2. Hän on edustanut Suomen maajoukkuetta ja saavuttanut Leijonissa olympiapronssia ja MM-hopeaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja