Mainos

MTV3:n toimittaja Yhdysvalloissa: Hurrikaanipelottelu on ollut melkoista

MTV3:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalon mukaan varoitukset hurrikaani Irenestä ovat menneet Yhdysvalloissa paikoin pelottelun puolelle.

– Täällä on kyllä vallalla melkoinen hurrikaanihysteria. Vaikka tuulen voimat eivät ole niin valtavia, niin täällä tiedetään, että koko myrskyalue on valtava ja että se puskee edellään erittäin korkeita tulva-aaltoja.

Sinisalon mukaan myrskyn uhkaamilla alueilla tulvimista pelätään tällä hetkellä enemmän kuin varsinaisia myrskytuulia.

Hurrikaanihysteria on näkynyt etenkin kaupoissa, jotka on monin paikoin hamstrattu tyhjiksi. Myös bensa-asemilla on käynyt kuhina.

– Normaaliin tapaan kaupat rohmutaan tyhjiksi myrskyjen edellä, sieltä ostetaan vettä, leipää, maitoa ja vessapaperia. Tällä kertaa tämä pelottelu on ollut täällä sitä luokkaa, että ihmiset ovat nyt uskoneet, että on tosi kyseessä.

Osa nauraa varoituksille

Sinisalon mukaan suhtautuminen evakuointimääräyksiin ja muihin ohjeisiin on silti kaksijakoista. Etenkin turisteja pakotetaan pois myrskyn uhkaamilta alueilta, mutta paikalliset asukkaat eivät välttämättä varoituksista piittaa.

–Matkailijat saadaan melko hyvin pois, mutta monet paikalliset ovat edelleenkin sitä mieltä, että he eivät lähde kodeistaan mihinkään. Ihmiset haluavat jäädä sinne suojelemaan omaisuuttaan tai lemmikkieläimiään.

Sinisalo toteaa, että ihmisten intoa jäädä koteihinsa puoltaa se, että myrskyistä on annettu aikaisemminkin vääriä tai liioiteltuja hälytyksiä.

– Ihmiset ottavat sen riskin, että jäävät katsomaan tilannetta paikan päälle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja