New York Times: Krimin lentokentän räjähdyksissä kuoli kuusikymmentä, satoja loukkaantui

Ukrainan lentokenttäisku Krimille aiheutti merkittäviä tappioita Venäjälle:"Jokainen lentokone maksaa kymmeniä miljoonia" 3:21
Ukrainan lentokenttäisku Krimille aiheutti merkittäviä tappioita Venäjälle: "Jokainen lentokone maksaa kymmeniä miljoonia"

Ukrainan mukaan Krimin sotilastukikohdan räjähdyksissä on kuollut kymmeniä ihmisiä.

Ukrainan sisäministeriön edustajan Anton Herashtshenkon mukaan kuolleita olisi kuutisenkymmentä. Haavoittuneita on noin sata.

Herashtshenko kertoo New York Timesin haastattelussa, että tiedot uhreista on saatu tutkimalla videoita ja analysoimalla tiedustelutietoja.

Ukraina ei ole virallisesti ilmoittanut hyökänneensä kentälle. Epävirallisten tietojen mukaan hyökkäyksen takana ovat voineet olla Ukrainan erikoisjoukot tai alueen partisaanit.

Venäjän mukaan kentälle ei hyökätty, vaan tuhon syynä oli lentopommien räjähtäminen tukikohdassa. Venäjän mukaan tukikohdassa kuoli yksi ihminen ja useita loukkaantui.

Riippumattomista lähteistä ei ole toistaiseksi pystytty varmistamaan kuolleiden määrää. Britannian puolustusministeriö kertoi raportissaan, että todennäköisesti ainakin kahdeksan sotilaskonetta tuhoutui räjähdyksissä.

Lue myös:

    Uusimmat