Mainos

Neuvokkaat sankaripoliisit palkittiin - pelastivat ihmishengen

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on myöntänyt poliisin hopeisen ansiomitalin kahdelle Jokilaaksojen poliisilaitoksen konstaapelille.

Tapahtumat sattuivat viime vuonna juhannusyönä kello aamuneljän jälkeen. Partiossa olleet vanhemmat konstaapelit Mika Kaipinen ja Kaija Kumpula havaitsivat savunmuodostusta Nivalassa Kivisaarentiellä ja menivät kiireellä paikalle, jolloin havaitsivat omakotitalon olevan tulessa.

Poliisit saivat nykäistyä ulko-oven auki, mutta sisälle ei voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi ollut asiaa ilman savusukelluslaitteita. Kukaan ei myöskään vastannut huutoihin talossa.

Partio kiersi talon ympäri ja sai paikallistettua heikon kolinan perusteella ihmisen yhteen huoneeseen, jonka ikkunan poliisit rikkoivat. He totesivat, että huoneessa on talossa asuva mies, mutta voimakkaan savunmuodostuksen ja ikkunan pienuuden vuoksi ei häntä saatu ikkunan kautta ulos.

Ikkunan rikkomisen jälkeen mies kuitenkin sai ulkoa korvausilmaa eikä siten ollut enää niin altis savukaasuille. Mies saatiin pelastettua poliisipartion jälkeen paikalle tulleiden Jokilaaksojen Pelastuslaitoksen savusukeltajien toimesta nopeasti partion kohteen paikallistamisen ansiosta. Talo tuhoutui palossa täysin.

Paikalla olleen palomestarin arvion mukaan poliisit todennäköisesti pelastivat ihmishengen.

Jokilaaksojen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Petri Oulasmaa totesi "partion ansiokkaan toiminnan tilanteessa olleen tavanomaisesta työsuorituksesta selkeästi poikkeavaa ja että heidän katsottiin tässä pelastustilanteessa osoittaneen erityistä neuvokkuutta sekä aktiivisuutta poliisityössä.”

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.