Mainos

Nettikamerat yleistyvät myös kodin arjessa

Nettikameravalvontaa käytetään yleisimmin kotitalon tai kesämökin tapahtumien seuraamiseen. Lähinnä siitä lähtökohdasta, että kameraan tallentuvat epämääräiset kulkijat ja mahdolliset varkaat. Nettikameroiden näppäryys ja arkipäiväistyminen on luonut niille kuitenkin myös uusia käyttökohteita, kertoo Elisa-Vahdin liiketoiminnasta vastaava osastopäällikkö Sanna Korppoo.

- Sitä käytetään esimerkiksi pienen koiranpennun seurantaan. Myös eka- ja tokaluokkalaisten lasten vanhemmat ovat olleet aktiivisia. Eli he haluavat tavallaan tällä varmistaa, että lapset pääsevät turvallisesti kotiin, jos he joutuvat olemaan kotona vaikka muutaman tunnin yksinään.

Elisa-vahti -ohjelmaa myydäänkin eniten ihan tavallisiin suomalaisiin koteihin.

- Vahti-palvelusta on tehty valmis paketti, jota on yksinkertaista käyttää. Web-sivujen kautta pääsee katsomaan kameran tallenteita, lisäksi pakettiin kuuluvat tekstiviestit, jotka lähtevät käyttäjän kännykkään, jos liiketunnistin havaitsee liikettä.

Nettikameravalvonnan käyttömahdollisuudet ovat suuret. Korppoo kertoo, että myös heidän Vahti-palvelun käyttäjät ovat olleet innovatiivisia "tuotekehittelijöitä".

- Esimerkiksi kotona yksinasuvat vanhukset tai vanhusten huolto ovat asioita, joissa ihmiset ovat käyttäneet Vahti-palvelua hyvin luovasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.