Netissä rakastuneiden tarinat: Tapailimme salaa mieheltäni

Studio55.fin kysyi lukijoiltaan, olivatko he löytäneet rakkauden netissä tai sen kautta sovitun tapaamisen myötä. Lue onnellisten tarinat!

"Todellinen löytö"

Kyllä löysin nykyisen aviopuolisoni netistä! Olin ollut pitkään sinkkuna traumaattisen avioeroni jälkeen, ja tyttäreni alkoi huolestua yksinäisyydestäni. Hän käski hankkia elämän ja hakea uusi puoliso vaikka netistä, sillä ravintoloita tai tanssipaikkoja en koskaan ole harrastellut. Tytär tuli käymään lapsenlapsieni kanssa, katsoi netistä muutaman osoitteen ja valitsi hänen mielestään sopivat miehet. Minua hymyilytti ja kummastutti hänen intonsa, mutta yksi ehdokkaista herätti myös minun mielenkiintoni ja tämä mies on nyt ollut aviopuolisonani pian seitsemän vuotta. Todellinen löytö, täysin päihteetön, älykäs, luova, osaava ja hyväsydäminen mies. Ilman nettiä emme ikinä olisi löytäneet toisiamme!

-Tarja-Liisa

Uusi mies chatista

Minä löysin rakkauden chat-keskustelupalstalta 11 vuotta sitten 43-vuotiaana. Olin naimisissa ja minulla oli kaksi lasta. Siihen aikaan chat-keskustelut eivät olleet kovin yleisiä. Mies herätti huomioni ilmestymällä keskusteluhuoneeseen nimimerkillä, jossa oli minun silloisen perheen auton merkki. Siitähän se juttelu lähti alkuun. Lopuksi kävin toivottamassa hänelle hyvää yötä privaatti-keskustelussa. Tapailimme siellä keskustelupalstalla aina kun vaan voin (salaa mieheltäni). Lopulta soitimme toisillemme. Hän asui yli 100 kilometrin päässä ja tuli tapaamaan minua muutamaksi tunniksi, minkä pystyin irrottautumaan kotoani koirani kanssa lenkille muun perheeni ollessa töissä ja koulussa. Koska avioliittomme ei ollut kovin hyvissä kantimissa, ilmoitin miehelleni haluavani eron. Sotahan siitä syttyi, ja meidät uhattiin jopa ampua! En antanut periksi, vaan hain avioeroa ja hommasin itselleni asunnon 5 kilometrin päässä entisestä kodistani. Lapset halusivat jäädä isänsä luokse asumaan. Menimme uuden rakkauteni kanssa kihloihin vuoden kuluttua siitä, kun sain oman asunnon ja avioero alkoi. Nyt olemme olleet yhdessä 11 vuotta ja rakentaneet oman talomme uuden mieheni kotipaikkakunnalle. Entinen talo jäi entiselle miehelleni entiselle kotipaikalle.

Sielut kuin kaksi peiliä

Näin kivan miehen kuvan jossain sivulla ja aloimme kirjoitella. Kun ensimmäisen kerran puhuimme Skypessä ja kysyin puolihuolimattomasti hänen musiikkimaustaan, aivan kuin joku olisi kalauttanut minua pölkyllä päähän: miten tämä on mahdollista, että keski-iässä löytää ihmisen, jolla on samanlainen (todella epätyypillinen) musiikkimaku! Kun tapasimme riemukkaissa tunnelmissa, oli juttu selvä parin tunnin keskustelun jälkeen. Meidän sielumme olivat kuin kaksi peiliä, täysin samanlaiset, vaikka taustamme olivat niin erilaiset. Tiesin, että olemme yhdessä lopun elämäämme. Niin olimmekin. Vajaan viiden kuukauden kuluttua, hieman ennen yhteen muuttamista, hän kuoli silmänräpäyksessä moottoritiellä. Rakkaus ei toki kuollut ja sen voimalla selvisin takaisin elämään. Noin vuoden päästä sain yhteydenoton mieheltä, jonka lämpö ja aurinkoinen asenne toivat minulle rakkauden ja uutta sisältöä. Kyllä netistä voi todella löytää elämänsä suuren rakkauden, ja paljon muuta arvokasta. Pitää olla avoin ja ennakkoluuloton!

-Nothing Else Matters

Pitkä kauppareissu

Tapasimme netti-chatissä kahdeksan vuotta sitten. Mies sanoi käyneensä ostamassa tupakkaa kaupasta, jonne hänellä oli matkaa noin 50 kilometriä, ei saanut omasta kaupungista. Hän soitti minulle, että tavataanko viiden minuutin päästä. No okey, yöpaita pois päältä ja meikkiä naamaan siinä ajassa. Tapasimme pihalla, jossa hän makaili auton konepellin päällä. Muistan siitä kohtaamisesta vain sen, kun en osannut puhua mitään järkevää. Sanat menivät sekaisin... Seuraavana päivänä hän toi minulle ruusun. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Olemme olleet nyt yhdessä kahdeksan vuotta, josta kolme vuotta naimisissa.

-koira2

Häät ensi kesänä

Aikoinaan Suomi24-treffipalstalla tavattiin. Tapailu alkoi tiiviinä, pian muutettiin jo yhteen. Nyt yhteisiä vuosia takana jo neljä ja ensi kesänä vietetään häitä! Se viaton treffi-ilmoitus, ajatuksena tavata ehkä joku kiva poika, jonka kanssa viettää aikaa, johti tähän. Ensivaikutelma ilmoituksen perusteella oli oikea.

-Minttu

Kaikki eivät löytäneet rakkautta netistä

Eipä ole löytynyt netistä, eikä lehtien palstoiltakaan. Toisaalta viimeinen suhteeni oli niin hankala, joten varovaiseksi olen tullut.

-Miisu

Näin iäkkään rakkaudet on löydetty jo ennen nettiä.

-Marraskuu

Kyllä, ihan toiselta mantereelta asti löytyi kumppani. Skypen välityksellä alkoi viestittely, joka noin puolen vuoden jälkeen johti ensitapaamiseen. Mutta parin viikon jälkeen hän lähti takaisin kotiin, eikä siitä enää mitään tullut. Olisihan se pitänyt tajuta, että johonkin se raja on vedettävä, ja turha lähteä hakemaan mitään kaukosuhteita. Ihan hyvissä väleissä vieläkin ollaan, mutta toki vain ystävinä.

-au

Olen tavannut, mutta rakkautta en ole vielä löytänyt.

-kere

Tutustuin nuorempana netissä moneenkin kiinnostavaan mieheen ja osan kanssa kävin treffeilläkin. Niistä ei kuitenkaan syntynyt mitään, sillä vaikka toisen kanssa oli hyvä kirjoitella ja puhua puhelimessa, niin jos fyysisesti ei kolahda yhtään niin se on siinä.

-Minttu

Innokas sulho

Oli vuosi 2001 ja ajankulukseni menin silloisen radiokanava KissFM:n chattiin. Pian alkoikin yksi nuori mies juttelemaan. Juttelimme hetken ja vaihdoimme puhelinnumeroita. Minulla oli samana iltana menoa, jonne tämä nuorukainen halusi minut viedä jotta näkisimme edes pikaisesti. Sain kyydin ja ajattelin, ettei todellakaan ole mies minun makuuni. Koko kevään viestittelimme säännöllisen epäsäännöllisesti kaveripohjalta. Kesäkuussa oli eräs tapahtuma minne hän pyysi minua mukaansa. Lähdin ja sen jälkeen olimmekin koko ajan yhdessä, kunnes hän lähti armeijaan, sieltäkin hän tuli aina iltalomille luokseni. Nyt tästä kaiksesta on siis aikaa yli 14 vuotta, joista naimisissa 12 vuotta. Meillä on kolme lasta. 

-Morsian 2003

Elämänkumppani löytyi

Vuosi sitten löysin kiinnostavalta vaikuttavan henkilön netin deittipalstalta ja päätin ujoudestani huolimatta kirjoittaa hänelle viestin. Pian viestiin vastattiinkin, ja siitä alkoi yhteinen taipaleemme, joka eteni nopeasti ja nyt olemme naimisissa. Tuon viestin kirjoittaminen oli elämäni paras päätös: löysin elämänkumppanin.

Kolmas kolahti

Olen tavannut kolme ihmistä netin seurustelupalstoilta, kahden kanssa ei tapaaminen johtanut mihinkään, mutta viimeinen tapaamani mies oli se oikea. Tapasimme livenä marraskuussa 2005, tapaaminen johti seurusteluun, kihlautumiseen ja avioliittoon kesällä 2006. Kesällä tulee 10 vuotta täyteen.

-Marjuska

Salamarakkautta

Loin itselleni Tinder-profiilin vajaa vuosi sitten, kun kaverini puhuivat siitä sovelluksesta. Minulla on 2-vuotias lapsi, ja olin eronnut hänen isästään noin vuotta ennen kuin tapasin nykyisen mieheni. En ollut aivan varma, haenko uutta suhdetta, mutta päätin avoimin mielin kokeilla mitä vastaan tulee – koska olen vielä hoitovapaalla, enkä juurikaan käy yöelämässä, joten muualta uuden kumppanin löytäminen olisi ollut vaikeaa. Noin puoli vuotta Tinderissä oltuani löysimme toisemme. Olin jutellut ennen häntä vain muutaman muun miehen kanssa, mutta en ollut tavannut ketään aiemmin. Ensin netissä tuntui, ettei juttu oikein luista ja meinasinkin jo luovuttaa, mutta hän pyysi numeroani ja päädyin antamaan sen hänelle. Sen jälkeen yhtäkkiä aloimmekin tekstailemaan monta kertaa päivässä ja illat vaihtuivat yöksi jutustellessa. Noin parin viikon tekstailun jälkeen hän tuli luokseni, ja siitä rakkaustarina sai nopeasti alkunsa. Kuvista en osannut päätellä, onko hän minun makuuni, mutta heti kun näin hänet ensimmäisen kerran sydämeni suli. Hän oli kaikin puolin paljon komeampi ja ihanampi ihmisenä kuin osasin odottaa. Jännitin kovasti miten hän suhtautuu lapseeni, mutta hän otti lapseni heti lähes 'omakseen'. Hän on itse myös isä, joten sain elämääni myös ihanan tytärpuolen. Kohta olemme olleet yhdessä viisi kuukautta, asumme jo yhdessä ja meille on tulossa lapsi kesällä. Osa ihmisistä on ihmetellyt nopeaa etenemistä, mutta itseäni se ei hirvitä. Uskon että tämä suhde kestää!

Hurraa deittisivustoille

Olen viimeiset kolme poikaystävää löytänyt netistä. Jossain vaiheessa minulla oli jopa viidessä eri deittisivustossa profiili. Joku ihmetteli sitä määrää, mutta eri ihmiset ovat eri sivustoilla, ja mistä sitä tietää, mistä sen kumppaninsa löytää.

Olen ylpeä siitä, että olen profiileissani kertonut että minulla on masennus. Niin olen saanut vastauksia sellaisilta miehiltä, joilla on myös itse masennuksesta jotain kokemusta (joko itsellään tai läheisillään). Edellinen exä (jolla ei ollut masennusta) lähetti minulle ensin viestin: ”Toivottavasti löydät sen mitä etsit” ja siitä juttelumme lähti käyntiin.

Yksi nykyisistä parhaista ystävistäni on mies, jonka kanssa juttelimme netissä, ja menimme treffeille, mutta josta ei vaan tullut mitään.

Yhteen sosiaalisen median yleiselle sivustolle laitoin joskus maininnan, että olin Suomi24:n treffipalstalla saanut kahdelta mieheltä kolmenkimppaseksistä ehdotuksen, ja että he olivat olleet varattuja miehiä. Kyllä joku siihen kommentoi, että ”Kuka ihme edes käyttää Suomi24.fin treffisivustoa?” eli eivät kaikki sitä ymmärrä edelleenkään. Mutta meitä on useita, jotka eivät lähde baareista etsimään tyttö- tai poikaystävää, ja itse arvostan deittisivustojen profiilitietoja (tupakoi, on lapsia, juo alkoholia, uskovainen, elämäntapaliikkuja, muslimi jne) mitkä auttavat karsimaan ehdokkaita pois – olettaen että totuuden kertovat. Hurraa netti!

-depis

Sokaiseeko rakkaus uusperheen perustajat?

Tästä keskusteltiin Huomenta Suomessa helmikuussa 2015 Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja Pekka Larkelan kanssa. Katso video alta!

Lue myös:

    Uusimmat