Netflixin kohusarja palaa toisen kauden voimin – mukana infoa apua tarvitseville

13 Reasons Why -sarjan uudelle kaudelle tehtiin muutoksia tutkimusten pohjalta.

Netflixin kohua herättänyt 13 Reasons Why jatkuu uuden kauden voimin tänä keväänä. Lukioikäisen tytön itsemurhaa käsittelevä sarja herätti vahvoja tunteita puolesta ja vastaan, kun se vuosi sitten rantautui suoratoistopalveluun.

Sarjassa pureudutaan synkkiin aiheisiin, kuten kiusaamiseen, seksuaaliseen hyväksikäyttöön, itsemurhaan ja kuinka nämä kaikki vaikuttavat sekä niiden kokijaan, että tämän lähipiiriin. Sarja sai kovasti kritiikkiä itsemurhan romantisoinnista ja varsinkin viiltelyllä suoritetun itsemurhan näyttäminen sarjassa koettiin hyvän maun rajan ylittämiseksi.

Nyt sarja tekee paluun ja uutta kautta varten on suoritettu tutkimuksia, jotta siitä saataisiin tehtyä edeltäjäänsä hienovaraisempi. Netflix tuotti tutkimuksen 5400 ihmisellä eri maista. Ryhmään kuului teinejä, nuoria aikuisia ja lasten vanhempia.

Tutkimusten mukaan 74-80% teineistä ja nuorista aikuisista oli sitä mieltä, että sarja käsittelee aiheita, joidenka kanssa heidän ikäisensä painivat. 63-74% oli sitä mieltä, että sarjan intensiteetti oli asianmukainen. Iso osa teineistä ja nuorista aikuisista alkoi pohtia omaa käytöstään muita kohtaan sarjaa katsottuaan, lähes puolet otti yhteyttä johonkuhun, jota he olivat menneisyydessään kohdelleet huonosti.

Vanhemmista 62-74% koki, ettei sarjassa kerrottu tarpeeksi tavoista, joilla masennusta ja itsemurha-ajatuksia voisi hoitaa. Uuden kauden alussa nähdään sarjan näyttelijät kertomassa tapoja, joilla apua voi hakea. Netflix pystytti myös nettisivuston sarjan nimissä, jonka kautta apua tarvitsevat löytävät linkkejä ja puhelinnumeroita.

Lisäksi sarja saa uuden keskusteluohjelman, jossa sarjan näyttelijät ja tekijät keskustelevat jaksoissa nähdyistä teemoista. Netflix on tehnyt vastaavia keskusteluohjelmia sarjoilleen ennenkin, esimerkiksi Stranger Things -hittisarjan uudelle kaudelle.

Lähde: MTV.com

Lue myös:

    Uusimmat