Netflixin kohusarja sai traagisen kopion? 23-vuotias riisti henkensä, nauhoitti kiusaajilleen kasetteja

Netflix julkaisi keväällä 2017 sarjan Kolmetoista syytä, joka kertoo lukiolaistyttö Hannah Bakerista ja tämän lähipiiristä.

Kolmetoista syytä -sarjassa (13 Reasons Why) 16-vuotias Hannah Baker (Katherine Langford) riistää itseltään hengen. Ennen kuolemaansa Hannah on nauhoittanut 13 kasettia, joissa jokaisessa kerrotaan syitä sille, miksi hän teki päätöksen tappaa itsensä. Kasetit olivat nimetty eri henkilöiden nimellä ja Hannah jätti jälkeensä ohjeet siitä, kenelle kasetit pitää toimittaa ja missä järjestyksessä.

Nyt Perussa epäillään, että 23-vuotias Fraco Alonso Lazo Medrano kopioi sarjaa. Mies hyppäsi neljännestä kerroksesta ja hänet todettiin kuolleeksi sairaalassa.

Ennen hyppäämistä Lazo huusi, ettei hän kestä sydämensä särkyvän. Hänen äitinsä todisti tapahtumia.

Myöhemmin poliisi löysi Lazon jättämiä itsemurhaviestejä tämän kotoa. Yksi oli osoitettu Lazon ihastukselle ja toisessa viestissä oli ohjeita ihmisille, joille hän oli äänittänyt ääninauhoja. Näiden henkilöiden väitetään aiheuttaneen hänen kuolemansa.

Ei ole varmaa, onko Lazo tietoisesti kopioinut Netflixin sarjaa, mutta tavassa, millä hän jätti ääninauhat, on runsaasti yhtäläisyyksiä keskustelua herättäneeseen sarjaan.

Netflix lisäsi sarjaan varoitustekstit sen jälkeen, kun se alkoi herättää huolta kouluissa ja vanhempien keskuudessa ympäri maailman. Moni huolehti siitä, käsitteleekö sarja itsemurhaa ihaillen etenkin siksi, että tekotapa näytettiin sarjassa.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat