Nesteeltä jättimäinen 1,4 miljardin euron investointi Singaporeen

Neste odottaa lentopolttoaineesta kasvua 1:55

Jalostaja Neste ilmoitti keskiviikkona aamulla tehneensä lopullisen investointipäätöksen Singaporeen.

Neste on tehnyt lopullisen investointipäätöksen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin kasvattamisesta Singaporessa.

Noin 1,4 miljardin euron arvoinen investointi lisää Nesteen mukaan sen uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteettia Singaporessa jopa 1,3 miljoonalla tonnilla vuodessa, mikä kasvattaa uusiutuvien tuotteiden vuotuisen kokonaistuotantokapasiteetin lähes 4,5 miljoonaan tonniin vuonna 2022.

– Päätös perustuu vähähiilisten tuotteiden kasvavaan globaaliin kysyntään tieliikenteessä ja kaupungeissa, lentoliikenteessä sekä polymeeri- ja kemikaaliratkaisuissa. Tämä investointi on tärkeä askel kannattavan kasvun strategiamme toteuttamisessa globaalisti, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa.

"Luokkansa paras"

– Investointi vahvistaa kilpailuetujamme, jotka perustuvat sekä tuotannon että jäte- ja tähderaaka-aineiden käytön globaaliin optimointiin.

Nesteen uusiutuvien tuotteiden tuotanto perustuu Vanackerin mukaan itse kehitettyyn NEXBTL-teknologiaan, mikä mahdollistaa uusiutuvien tuotteiden valmistamisen joustavasti lukuisista huonompilaatuisista jäte- ja tähderaaka-aineista. Lopputuotteen laatu on käytetystä raaka-aineesta riippumatta ”aina erinomainen”.

– Hyödynnämme sitä kokemusta ja osaamista, jota meille on kertynyt jo olemassa olevilta jalostamoiltamme Singaporessa, Rotterdamissa ja Porvoossa. Jatkuvan prosessi- ja teknologiakehityksemme ansiosta uusi tuotantolinja Singaporessa tulee olemaan luokkansa paras maailmanlaajuisesti, Vanacker jatkaa.

Nesteen mukaan sen tämänhetkinen uusiutuvien tuotteiden kapasiteetti on 2,7 miljoonaa tonnia vuodessa. Siitä runsas miljoona tonnia valmistetaan Singaporessa, saman verran Alankomaiden Rotterdamissa ja loput Porvoossa Suomessa. Ennen Singaporen uuden tuotantolinjan käyttöönottoa tuotantokapasiteetti kasvaa 3 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä pullonkauloja poistamalla.

Yhtiön tavoitteena on käynnistää uusi tuotantolinja vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat