Mainos

Neste Oil kokeilee hiivoja ja homeita öljyn valmistuksessa

Neste Oil kokeilee hiivoja ja homeita öljyn valmistuksessa. Neste Oil rakentaa Porvooseen koelaitoksen, jonka tarkoitus on valmistaa mikrobiöljyä jätteistä saatavien hiivojen ja homeiden avulla. Tavoitteena on käyttää mikrobiöljyä uusiutuvan biodieselin valmistuksessa.

– Strategisesti tämä oli meille erittäin tärkeä päätös, sillä uuden koelaitoksen myötä Neste Oil etenee mikrobiöljyjen kehitystyössä seuraavaan vaiheeseen, sanoo yhtiön tutkimus- ja kehitysjohtaja Petri Lehmus tiedotteessa.

Koelaitoksen tarkoituksena on kehittää tuotantoprosessia ja testata erilaisia raaka-aineita. Jätteinä voivat olla muun muassa oljet ja muut maatalouden tähteet sekä teollisuuden jätteet ja sivuvirrat.

Hiivat ja homeet eivät tarvitse kasvaakseen auringon valoa, joten niitä voidaan Neste Oilin mukaan kasvattaa missä päin maailmaa tahansa yleisesti käytössä olevissa panimo- ja bioteknologiateollisuuden laitteissa.

Neste Oil valmistaa tällä hetkellä biodieseliä muun muassa paljon arvostelua aiheuttaneesta palmuöljystä.

Koelaitoksen rakentaminen alkaa ensi vuoden lopulla. Neste Oil kertoo, että kaupalliseen tuotantoon mikrobiöljy saadaan aikaisintaan vuonna 2015.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.