Mainos

Neljä kuollut Moskovan tv-tornin palossa

Moskovan Ostankinon tv-tornin palo on vaatinut kuolonuhreja. Venäjän hätätilaministeriön mukaan pelastustyöntekijät ovat löytäneet neljän ihmisen ruumiit palossa vaurioituneen tornin hissistä. Aiemmin kuolonuhrein määräksi ilmoitettiin kolme. Onnettomuudessa loukkaantui kuusi ihmistä.

Ruumiit löydettiin hissistä, joka oli syöksynyt hissikuilun pohjalle palon aikana. Menehtyneiden joukossa oli palomiehiä ja yksi hissinkuljettaja. Uutistoimisto Interfaxin mukaan yksi palomiehistä ja hissinkuljettaja on tunnistettu.

Moskovan tv-tornin palo 27.8.2000

Palomiesten mukaan eilen syttynyt tulipalo on saatu lähes sammutettua. Iltapäivällä tornista ei enää tullut savua, mutta maailman toiseksi korkeimman tornin pelättiin edelleen voivan sortua. Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tänään, että Ostankino-televisiotornin tulipalo heijastelee Venäjän surkeaa tilaa ja korostaa talousuudistusten tarpeellisuutta. -Tämä uusi hätätila osoittaa tärkeimpien järjestelmiemme tilan herkkyyden ja se kuvaa maamme tilaa yleisemminkin. Meidän tulee nähdä ongelman taustalla olevat pääongelmat emmekä saa unohtaa taloutta, sanoi Putin ministereilleen uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Noin 250 palomiestä taisteli televisiokeskuksen tornissa riehuvan tulipalon sammuttamiseksi keskeytyksettä. Vielä keskipäivällä tuli riehui sadan metrin ja 450 metrin välisellä korkeudella 540-metriä korkeassa tornissa.

Torni romahtaa?

Paloviranomaisten mukaan on mahdollista, että torni saattaisi romahtaa, vaikka asiantuntijat pitävät tätä kuitenkin hyvin epätodennäköisenä. Pelastustyöntekijöiden mukaan teräsvaijerit, jotka muodostavat tornin rungon, ovat vaurioituneet kuumuudessa. -Tiedämme, että eräät 136 metrin korkeudella olevista vaijereista ovat merkittävästi vioittuneet kuumuudessa, sanoi Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigu onnettomuuspaikalla.

Tv-tornin palo saatiin hallintaan iltapäivällä

Palomiehet kertoivat Moskovan kaiku -radion lähetyksessä, että tornista olisi tuhoutunut täysin sen ylin kolmasosa. Teknikoiden mukaan yhteensä 150 kaapelista, jotka pitävät tornia kasassa, 50 oli tuhoutunut. Tornia ympäröivälle alueelle noin 700 metrin säteellä päästettiin vain palomiehiä ja pelastustyöntekijöitä. Lähistöllä sijaitsevilta huoltoasemilta siirrettiin palovaarallisia aineita muualle.

Palo sai ilmeisesti alkunsa oikosulusta muuntajassa yli 400 metrin korkeudella. Palo katkaisi hetkeksi kaikki televisiolähetykset Venäjällä. Satelliittien avulla lähetykset saatiin kuitenkin jatkumaan muualla maassa, mutta Moskovassa tv-ruudut pysyivät edelleen maanantaina pimeinä. Ostankino-torni valmistui vuonna 1967 ja sitä juhlittiin tuolloin neuvostoinsinööritaidon voimannäyttönä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.