Näyttelijäkonkari Tommi Korpelan mielestä koronapandemia on luonnon opettavainen näpäytys ihmiskunnalle: "Uskon, että tästä selvitään ja opitaan jotain"

Näyttelijä Tommi Korpela on pärjännyt hyvin koronapandemiasta huolimatta.

Näyttelijä Tommi Korpela, 52, ei jäänyt toimettomaksi koronaviruksen muuttaessa maailmaa pandemian muodossa viime keväänä. Korpelalle teatteriesitysten loppuminen oli suurin isku, mutta hänellä oli kuitenkin töitä kirjoitushommien, muutaman äänikirjan sekä Eristyksissä-sarjan kuvausten parissa. 

Korpela kertoi MTV Uutisille Makkari-sarjan pressitilaisuudessa, että tällä hetkellä hänen työtilanteensa on hyvä. Työt ovat jatkuneet teatterin puolella ja myös kuvauksia on ollut Korpelan mukaan kiitettävästi. Koronatilanne ei vaikuttanut keväälläkään liikaa konkarinäyttelijän elantoon.

– Oli ihan sopivasti vapaata ja työtä, että tulin toimeen hyvin. 

Tilanne on Korpelan mukaan kuitenkin absurdi sekä huolestuttava. Kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja tämä on Korpelan mielestä osaltaan pelottavaa. Toisaalta ihmisten yhdistyminen vaikeassa tilanteessa sekä tapa, jolla muista on pidetty huolta, on Korpelan mukaan näyttäytynyt kauniina asiana. 

Varsinkin nuorille tilanne voi olla pelottava ja ahdistava, niin näyttelijöille kuin muidenkin alojen edustajille. Korpela neuvoo, että varsinkin näyttelijän tulisi pysyä jatkuvasti liikkeessä, eikä paikoilleen saisi jämähtää. Sama neuvo pätee myös muihinkin. 

– Jotain pitäisi tehdä, jotenkin kehittää itseään tai ylipäätään, oli tilanne mikä tahansa. Jos työtilaisuuksia ei sillä hetkellä ole, niin se täytyy vain puskea kahta kauheammin eteenpäin. On vain uskottava siihen, että parempi päivä tulee eteen ja minun hetkeni tulee. 

Korpela yrittää itse suhtautua tulevaisuuteen positiivisesti ja luottavaisesti, vaikka monet asiat tuntuvatkin osaltaan olevan epävarmoja. 

– Uskon, että tästä selvitään ja opitaan jotain. Tämä on hyvä näpäytys, luonto näpäyttää ihmiskuntaa tälläkin tavalla. Toivon, että tämä tuottaisi paljon hyviä asioita sekä ymmärrystä siitä, että meidän voimat on aika minimaaliset sitten täällä, jos luonto päättää toista. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja