Näyttelijä Ilona Chevakova Ukrainan sodasta: "Olen ollut ihan shokissa ja järkyttynyt"

Ilona Chevakova kommentoi Ukrainan tilannetta:"Olen ollut ihan shokissa" 2:18
Pyhimys kommentoi – miten käy suunnitellun suurkeikan venäläisomisteisella Hartwall Arenalla

Ilona Chevakova kertoo seuranneensa Ukrainan sotaa järkyttyneenä.

Ukrainan sodan tilanne tiivistetysti:

  • Ukraina ja Venäjä aikovat neuvotella Valko-Venäjän ja Ukrainan rajalla
  • EU sulkee ilmatilansa kaikilta venäläisiltä lentokoneilta
  • Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan torstaina
  • Satelliittikuvien mukaan Kiovaa on maanantaiaamuna lähestymässä noin viiden kilometrin mittainen venäläinen sotilaskolonna.

Näyttelijä Ilona Chevakova otti julkaisi sosiaalisessa mediassa perjantaina 25. helmikuuta päivityksiä, joissa hän otti vahvasti kantaa Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa. Itse venäläistaustainen Chevakova tuomitsi päivityksissään voimakkaasti Venäjän toimet ja kertoi, etttä Venäjällä liikkuu tällä hetkellä erittäin paljon valheellista propagandaa Ukrainan tilanteeseen liittyen. 

Chevakova kertoi päivityksissään myös, ettei tunne yhtäkään venäläistä, joka tukisi Ukrainassa käytävää sotaa. Hän myös muistutti, ettei kriisistä tulisi syyttää esimerkiksi Suomessa asuvia venäläisiä. 

Näyttelijä kertoi Uutisaamun haastattelussa maanantaina 28. helmikuuta saaneensa päivityksistään suurimmaksi osaksi positiivista palautetta. Hänen mukaansa ihmiset ovat kiittäneet häntä siitä, että on puhunut asiasta. Toisaalta myös negatiivisiakin kommentteja on tullut.

– On toki näitä rasistisia kommentteja, ja niitä en ole oikeastaan jaksanut edes lukea. Tiedän, että tähän maailmantilanteeseen nekin kuuluu, joten ei sille voi mitään, se on valitettavaa, Chevakova kertoo. 

Chevakova kuvailee erittäin voimakkaiden tunteiden olleen läsnä, kun hän on seurannut Ukrainan sodan tapahtumia. 

– Olen ollut ihan shokissa ja järkyttynyt. Tottakai olen aivan vastaan (sitä), mitä tapahtuu. En ole millään tasolla, en seiso minkään tämän takana, ja yksikään tuntemani venäläinen henkilö ei kannata tätä sotaa. 

– Tämä on ollut todella tunteellista ja sanotaanko näin, etten ole hirveästi saanut unta viime öinä, niin kuin ei varmaan kovin moni muukaan. 

Ilona Chevakova nähdään keväällä 2022 Myyrä-ohjelmassa kilpailijana.

Lue myös:

    Uusimmat