Navalnyi kritisoi venäläisoligarkkien pakotteita – syyttää 6 000 viranomaista Venäjän operaation tukemisesta

10:00
Katso myös video: Mikä tekee Navalnyista Putinin pahimman vihollisen?

Venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin mukaan länsimaiden tulisi asettaa enemmän pakotteita venäläisoligarkeille, joilla on läheisiä suhteita Vladimir Putiniin.

Navalnyin mukaan länsimaat, jolla hän tarkoittaa Yhdysvaltoja, Euroopan unionia ja Britanniaa, ovat asettaneet pakotteita vain vajaalle neljäsosalle rikkaimmista venäläisistä, joita Forbes-talouslehti on listannut 200.

Esimerkiksi Venäjän valtiollisen kaasujätin Gazpromin johtaja Aleksei Miller ei Navalnyin mukaan ole vieläkään Euroopan unionin pakotelistalla. Navalnyi sanoi myös kuuluisan venäläisoligarkin Roman Abramovitshin puuttuvan listalta. Hänen mukaansa Abramovitshin yritykset tuottavat metallia Venäjän puolustusministeriölle.

Navalnyi ehdotti myös, että läntiset maat kieltäisivät kaikkien Venäjän sotilaallista hyökkäystä tukevien ihmisten maahantulon seuraavien 20 vuoden ajan. Hänen korruptionvastainen järjestönsä on luonnostellut listan 6  000 viranomaisesta, joita se syyttää Venäjän operaation tukemisesta.

46-vuotias Navalnyi on Venäjän tunnetuimpia presidentti Vladimir Putinin hallinnon vastustajia. Hänet vangittiin viime vuoden alussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta.

Navalnyi istuu yhdeksän vuoden vankeustuomiota kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja