Oligarkit maksaneet Helsinki Hallin vuokrat etukäteen pitkälle eteenpäin – areena rapistuu tyhjän panttina ja toiveet häädöstä laihat

Helsinki Halli – joka aiemmin tunnettiin nimellä Hartwall Areena – ränsistyy Pohjois-Pasilassa autiona niin kauan kuin sen omistavat Vladimir Putinin luottomiehet: oligarkki Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg.

Hallin omistajien joukossa saattaa olla muitakin Rotenbergejä. Yle uutisoi keväällä, että Timtšenkon omistusosuus hallista on ulosottoviraston takavarikossa.

Näyttää siltä, että suuret kansainväliset nimet alkavat kiertää Helsingin talvella, koska täällä ei ole Pohjois-Pasilan monitoimihallin kokoista ja vertaista toista sopivaa konserttipaikkaa heille tarjolla.

Helsinki menettää jo suuria konsertteja Tampereelle ja pelkona on, että tähtiartistit jättävät kokonaan Suomen väliin, koska Helsingissä ei ole sopivaa esiintymispaikkaa.

Tontin vuokra 359 926 euroa vuodessa

Viime aikoina on virinnyt myös toive, että oligarkit voisi häätää Pohjois-Pasilasta. Tämä on kuitenkin Helsingin kaupungin johtavan tonttiasiamiehen Elina Kuikanmäen mukaan toiveajattelua.

– Tontin vuokrasopimuksen voi vuokralain nojalla purkaa ja maanvuokralaisen häätää vain, jos rakennusvelvollisuus olisi jätetty täyttämättä tai jos vuokralainen jättäisi vuokrat maksamatta, Kuikanmäki sanoo.

Kumpikaan näistä ehdoista ei täyty. Tontilla seisoo rakennusvelvollisuuden täyttävä halli.

– Sain juuri laskutukselta tiedon, että Helsinki Halli on maksanut etukäteen loppuvuoden maanvuokrat”, Kuikanmäki sanoo Kauppalehdelle.

Hallin tontin vuosivuokra on sopimuksen mukaan tällä hetkellä 359 925,75 euroa, jonka vuokralaiset maksavat normaalisti neljässä erässä, mutta nyt he maksoivat loppuvuoden vuokrat kerralla pois.

– Hallin tilannetta on pohdittu paljon. Viime kuukausina emme ole kuitenkaan olleet yhteydessä hallin omistajiin, mutta olimme heidän edustajaansa yhteydessä alkuvuodesta, kun Venäjän tilanne alkoi eskaloitua, Kuikanmäki sanoo.

Paras vaihtoehto olisi Kuikanmäen mukaan tietenkin se, että hallin omistajavaihdos onnistuisi sopimusteitse.

– Kaupunki ei tietenkään lähde hallia ostamaan. Paras olisi, jos omistajat ja ostajat löytäisivät toisensa”, Kuikanmäki pohtii.

4:12
Katso myös: NHL-legenda Teemu Selänne avasi heinäkuun alun Bermuda-tennisturnauksen yhteydessä osuuttaan Jokerien liigapaluuhankkeessa.

Ratkaisun avaimet ulosottovirastolla?

Kauppalehti kertoi aiemmin huhtikuussa, että hallille on kiekkolegenda Teemu Selänteen mukaan löytynyt jo ostajaryhmä.

Kauppojen tekemistä on kuitenkin vaikeuttanut muun muassa se, että pankit kieltäytyvät käsittelemästä Timtšenkon varoja sekä suhtautuvat hyvin varoen myös Yhdysvaltojen pakotelistoilla olevan Roman Rotenbergin rahojen käsittelyyn.

Toiveena on myös, että ulosottovirasto panisi hallin myyntiin. Viranomaiset voivat tehdä myyntipäätöksen, mikäli omaisuuden säilytettävyys tai säilytyskustannukset tuottavat ongelmia.

Näin ollen ratkaisun avaimet Helsingin megakonserttien ja jääkiekon talvikauteen voivatkin ollakin ulosottovirastolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja