Navalnyi kertoo myrkytyksen vaikutuksista ja elämästä sairaalan jälkeen: "Aivot eivät vain halua tehdä liikettä" – oppositiojohtaja haaveilee uudesta Playstationista

0:55
Aleksei Navalnyi on päässyt sairaalasta – lääkäreiltä lupaava ennuste toipumisesta.

Sairaalasta tänään päässyt venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi kertoo sosiaalisessa mediassa elämästään myrkytyksen jälkeen. Toipuminen jatkuu vielä, vaikka osastohoito loppuikin.

Oppositiojohtaja kertoo Instagram-päivityksessään, että hän laihtui sairaalahoidossa kolme vaatekokoa. Vaikka hän toipuikin myrkytyksestä niin, että pääsi osastohoidosta, myrkytyksen vaikutukset näkyvät yhä.

Mies kertoo käyvänsä tällä hetkellä fysioterapiassa ja joutuvansa opettelemaan uudelleen kehonhallintaa. Hakemista on esimerkiksi tasapainon ja sorminäppäryyden kanssa.

– Kaikenlaista eriskummallista on ilmaantunut. En osaa heittää palloa vasemmalla kädelläni. Pystyn kyllä ottamaan kopin, mutta en heittämään. Aivot eivät vain halua tehdä liikettä, hän kertoo päivityksessään.

Navalnyi kertoo myös olleensa vastikään neuropsykologin arvioitavana. Hän kertoo saaneensa neuvoja toimintakyvyn palauttamiseen myös henkisellä puolella.

– Pidin vastauksesta: lue enemmän, kirjoita sosiaaliseen mediaan. Pelaa videopelejä.

– Minun täytyy selvittää, voisiko sairaalasta saada reseptin Playstation 5 -pelikonsoliin, Navalnyi vitsailee.

Oppositiojohtaja kiittää päivityksessään häntä Saksassa hoitaneita lääkäreitä.

– He tekivät uskomattoman työn. Kiitos kaikille tuesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja