Myrkytetty Aleksei Navalnyi on päässyt pois sairaalasta – vaatii Venäjää palauttamaan vaatteensa, jotta tutkinta myrkytyksestä etenisi

0:55
Video: Aleksei Navalnyi on päässyt sairaalasta – lääkäreiltä lupaava ennuste toipumisesta.

Berliiniläissairaala Chariten mukaan Aleksei Navalnyi on päässyt pois sairaalasta, uutisoi Reuters. Venäjän hallintoa äänekkäästi kritisoinut oppositiopoliitikko on toipinut myrkytyksestä.

Sairaalan mukaan Navalnyin terveydentila ei enää vaadi sairaalahoitoa. Miehen voinnin kerrotaan kohenneen.

Venäläisen oppositiopoliitikon uskotaan tulleen myrkytetyksi. Saksalaissairaalan mukaan myrkytyksen pitkäaikaisia vaikutuksia voidaan arvioida vasta myöhemmin. Lääkärit kuitenkin uskovat, että on mahdollista, että Navalnyi toipuu myrkytyksestä täysin.

Navalnyi sairastui vakavasti Venäjän sisäisellä lennolla viime kuussa. Hän oli palaamassa Tomskista Siperiasta, missä hän oli ollut puhumassa niin sanotusta älykkäästä äänestämisestä, jossa ääniä keskitetään vaaleissa valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vastustajille.

Lentokone teki välilaskun omskiin Siperiassa. Oppositiojohtajaa hoidettiin siellä sairaalassa, kunnes hänet siirrettiin Saksaan Berliiniin lentokoneella. Navalnyi oli tuolloin koomassa ja hengityskoneessa.

Berliinissä Navalnyia hoidettiin noin kuukausi. Suurimman osan ajasta hän oli tehohoidossa.

Maanantaina Navalnyi kommentoi myrkytystään itse ensi kertaa suoraan ja vaati Venäjän viranomaisia palauttamaan vaatteet, jotka ovat hänen mielestään tärkeitä todisteita myrkytyksen tutkinnassa. Navalnyin mukaan hänet lähetettiin Saksaan hoitoon alastomana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja