Mainos

Nauti hetkestä – käy hitaalla kävelyllä!

Kävely on parhaimmillaan rentouttavaa meditaatiota, ei pelkkää kuntoilua. Wikihow.com neuvoo, kuinka saat tallustelusta kaiken irti.

Mikä olisikaan parempi tapa nauttia juuri tästä hetkestä kuin hidas, nautiskeleva käyskentely? Kävelyretkesi ei tarvitse olla päämäärän saavuttamista, vaan ihastelua, rentoutumista ja nautiskelua.

Tuijota pinkojia

Kävele niin hitaasti, kuin pystyt! Vaeltele. Hitautesi saattaa alkaa ärsyttää - olethan töissä, koulussa ja perheen pyörityksessä oppinut, että aina on kiire. Kävelemme jopa kuntoilun nimissä! Nyt ei kuitenkaan ole aika rehkiä, kiskoa tai puuskuttaa.

Jos hidas vauhti ei ota pysyäkseen, kuvittele, että kävelet vanhan ihmisen kanssa. Jos löydät jostain aidon vanhan rouvan kävelyseuraksesi, mikäs sen parempaa! Voit myös ottaa vauvan vaunut mukaasi, sillä hitaassa kävelyvauhdissa koetut äänet, värit ja tuoksut tuudittavat pienokaisen tehokkaasti uneen.

Jos ihmiset tuijottavat hidasta käyntiäsi, tuijota heitä takaisin. Mokomat pinkojat! Suorista ryhtisi. Työnnä rinta ulos ja vedä olat taakse. Hengitä syvään, ja anna käsiesi heilua kävelyn tahdissa. Voit myös antaa painosi levätä kokonaan toisella jalalla ennen seuraavaa askelta.

Ihastele!

Älä tuijota jalkoihisi, vaan ihastele taivasta. Katso, mitä ympärilläsi näkyykään. Paljonko kävelyreittisi varrella on sellaisia yksityiskohtia, joita et ole aiemmin huomannut? Hitaan kävelyn etuna on, että ehdit nauttia kaikesta näkemästäsi. Nautiskele maisemista kaikilla aisteillasi: kuuntele, haistele ja tunnustele ympäristöä.

Älä suunnittele reittiä, vaan kulje sattumanvaraista polkua. Saat kääntyä yhtäkkiä toiseen suuntaan, jos siltä tuntuu. Niin kauan, kuin löydät takaisin kotiin, voit vapaasti pyöriä, tutkia ja etsiä uusia paikkoja. Myös eksyminen on suositeltavaa, joten kulje rohkeasti uuteen suuntaan. Paluumatkalla voi aina kysyä neuvoa!

Jätä kello kotiin

Shutterstock

Älä katso kelloa. Jos tuntuu, ettet voi olla vilkuilematta sitä, jätä se kotiin. Jos kellosi on puhelimessa, sekin saa jäädä sohvapöydälle. Pukeudu mukavasti, sillä hiki tai vilunväreet saattavat päättää retkesi lyhyeen.

Meditoi kuljeskellessasi. Buddhalaiset käyttävät kävelemistä meditoinnin muotona. Kun jalkasi osuu maahan, kuvittele, että se yhdistyy hetkeksi maan keskipisteen kanssa. Palattuasi kotiin et kenties ole sauvakävellyt tehokkaasti, mutta olet saanut jotain arvokkaampaa - aikaa itsesi kanssa.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.