Natasha ei suostunut keskeyttämään raskauttaan 16. viikolla: ”Minä vain tiesin, että minun täytyi antaa hänen taistella”

Skotlantilainen äiti kieltäytyi raskaudenkeskeytyksestä, kun hänellä meni lapsivesi 16. raskausviikolla. Nyt hänellä on iloinen, parivuotias tytär. 

Natasha Sherwinin, 27, heräsi keskellä yötä siihen, että hänen sänkynsä oli litimärkä. Natasha oli 16. viikolla raskaana, ja häneltä meni lapsivesi, kertoo 7 News -uutissivusto.

Natasha ja hänen miehensä Sam, 26, nauroivat ensin asialle, koska he luulivat Natashan virtsanneen unissaan sänkyyn. Myöhemmin Natasha kuitenkin meni vessaan ja huomasi, että hänestä tulee verta. Pariskunta kiiruhti nopeasti sairaalaan.

”Toivoin parasta ja pelkäsin pahinta”

Kun Natasha saapui sairaalaan, lääkärit käskivät häntä valmistautumaan synnytykseen. Tuskallisen 48 tunnin jälkeen ei näkynyt merkkiäkään vauvasta, ja lopulta Natashalle ehdotettiin raskaudenkeskeytystä.

– Olin niin järkyttynyt, kun kuulin lapsiveteni menneen. Joka kerta kun liikuin sairaalassa, vesi valui pitkin jalkojani ja lääkärit luulivat, että alan synnyttää, Natasha kertoo.

Vauvalla oli vain kahden prosentin mahdollisuus selviytyä synnytyksestä. 

– Toivoin parasta ja pelkäsin pahinta. Kaksi päivää myöhemmin minulta kysyttiin, haluaisinko tehdä raskaudenkeskeytyksen, mutta vastaukseni oli aina ei. Päätin, että luontoäiti hoitaa asian. En tahtonut tappaa lastani.

7 News -sivuston mukaan Natashalla oli kalvojen ennenaikainen repeäminen (PPROM). Se tarkoitti sitä, että Natashalla ja hänen vauvallaan oli suurempi riski saada infektio.

Mutta Natasha oli päättänyt antaa lapselleen mahdollisuuden taistella.

– Minua varoiteltiin siitä, että lapsi ei todennäköisesti selviä, ja minulta kysyttiin, haluaisinko tehdä raskaudenkeskeytyksen ennen kuin olisin 22. raskausviikolla, Natasha muistelee.

– En vain voinut tehdä sitä vauvalleni. Tunsin hänen liikkuvan sisälläni, ja minä vain tiesin, että minun täytyi antaa hänen taistella.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Natasha ei usko vieläkään kokemaansa todeksi 

Vastoin kaikkia odotuksia vauva pysyi Natashan sisällä. Vauvaa suojasi pieni määrä nestettä 30. raskausviikkoon saakka.

Pieni tyttö syntyi maailmaan 12. tammikuuta vuonna 2018. Natasha ja Sam antoivat lapsen nimeksi Faith. Faith painoi 1,3 kiloa, ja hänet vietiin välittömästi keskoskaappiin erikoishoitoon.

Tässä vaiheessa huojentunut ja onnellinen Natasha ei tiennyt, että hän itse oli vaarassa. Hän oli saanut synnytyksen jälkeen kolibakteerin, joka johti hengenvaaralliseen verenmyrkytykseen.

Natasha vietti kaksi viikkoa sairaalassa taistellen omasta hengestään. Natasha uskoo, ettei olisi selviytynyt ilman verensiirtoa eikä hän olisi nyt näkemässä lastensa kasvamista.

Natasha kertoo 7 News -sivustolle kokemuksensa olleen jotain, mitä ”kuvittelisi näkevänsä vain televisiossa”. Natasha ei vieläkään ole sisäistänyt kokemaansa, vaikka siitä on kulunut jo yli vuosi.

– Olin järkyttynyt, enkä voinut uskoa, että tämä kaikki tapahtui perheelleni, Natasha lisää.

Nyt Faith on kuitenkin melkein kaksivuotias, elämää täynnä oleva pieni tyttö. Myös Natasha voi hyvin.

– Abortti ei ollut koskaan vaihtoehto minun kohdallani. Olen niin iloinen, että otin riskin. Tyttäremme on muuttanut elämämme entistä paremmaksi. Hän täydentää perhettämme, ja 3-vuotias Tyler on paras isoveli hänelle, Natasha sanoo.

 ***

Milloin pitäisi havahtua perheen perustamiseen? 0:52
Milloin pitäisi havahtua perheen perustamiseen?

Lue myös:

    Uusimmat